Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Bästa fps-spelet till PS3

Resistance 2

Insomniac Games släpper med Resistance 2 sitt fjärde spel på Playstation 3. Har det vad som krävs för att tillfredsställa spelarna denna vinter full av riktigt bra titlar.

Resistance 2 tar vid där Fall of Man slutade, där fick vi se en inkommande helikopter, sekunden senare tar soldater Hale till fånga. Han fraktas till en bas på Island, där Resistance 2 tar sin början.

Sätt lite färg
Insomniac har ändrat mycket i uppföljaren och det första man lägger märke till är färgpaletten, som istället för tjugo nyanser av grått är full av naturtrogna färger. Den kvinnliga berättarrösten med brittisk accent har ersatts med mellansekvenser där större fokus ligger på huvudkaraktären Nathan och hans öde. Och ska jag erkänna fungerar det sådär, jag saknar mystiken som man fick ur hennes perspektiv.

Spelets gyllene regel
Det man vinner i styrning förlorar man i vapenarsenal. Nathan kan nu springa, men på köpet förlorar han tillgången till den stora vapenarsenalen. Du är begränsad till två vapen, vilket innebär att du tvingas till taktiska val inför varje strid. I vanlig Insomniac Games-anda finns det flera fantasifulla vapen, även om jag blev lite besviken då antalet är mindre än i Fall of Man.

När vi följer Nathan Hales öde över olika delar i USA chockar Insomniac mig ibland där vyer ser ut som de vore förrenderade, det är ohyggligt snyggt! Tyvärr ser det inte alltid ut så, ibland haltar ljussättningen och texturerna.

Annons

Det vore ett yrkesfel att inte nämna de härliga bossarna som finns i Resistance 2. Fler än en gång kommer du att möta enorma monster upp till 100 gånger din storlek. De är en frisk fläkt för fps-genren, som vi hoppas fler utvecklare tar efter.

Kampanjen känns kortare än den i Fall of Man. Men tempot är betydligt bättre. Förutom enspelarkampanjen finns det ett specialskrivet co-opläge för åtta personer, samt en fet onlinedel för upp till 60 spelare.

När kampanjen är tar slut efter 10-12 timmar så har du plattformens bästa onlineupplevelse att se fram emot (läs mer om onlinelägena på digitallife.se). Resistance 2 är vinterns bästa konsolexklusiva fps!

Bästa fps-spelet till PS3

Insomniac Games släpper med Resistance 2 sitt fjärde spel på Playstation 3. Har det vad som krävs för att tillfredsställa spelarna denna vinter full av riktigt bra titlar.


4
Vi diggar
  • 60 spelare online (som fungerar)
  • 8 co-op
  • Tempomässigt perfekt kampanj
  • Vissa scener är ofattbart snygga...
Vi dissar
  • ...medan andra går förbi med en axelrykning
  • första delens kvinnliga berättarröst
Visa kommentarer / Kommentera nu
Bästa fps-spelet till PS3 - Resistance 2
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17