Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Pokkén Tournament

Välfylld smocka

Pikatchu med vänner landar på Nintendo Switch för att leverera den ultimata versionen av Pokkén Tournament. Det är kaotiskt, färgsprakande och väldigt mycket Pokémon.

Pokkén Tournament är resultatet av det lyckliga samarbetet mellan Nintendo och studion Bandai Namco som ligger bakom den legendariska Tekken-serien. Därav det fyndiga namnet. Men där Tekkens ungefärliga översättning på japanska är ”järn-näve” av ”tek-ken”, blir ”Pok-ken” ungefär ”fick-näve”. Tokigt det kan bli ibland.

Tredje gången gillt

Pokkén Tournament släpptes ursprungligen på arkadspel i Japan för att sedan släppas i en välgjord portning till Wii U. Nu har det slipats ytterligare och är redo för nya matcher på Nintendo Switch. Det visar sig vara ett betydligt bättre hem än tidigare. Överlag är Pokkén Tournament DX samma spel som tidigare, men numera finns fem nya karaktärer (Croagunk, Darkrai, Empoleon, Scizor, and Decidueye), dagliga utmaningar, tre mot tre-matcher, rankade onlinematcher och matcher med delad skärm. Dessutom kan du ta med dig striden vart som helst såklart. Spelet ser, precis som tidigare, fantastiskt ut och de flesta banorna har spektakulära miljöer.

Två spellägen på planen

De nya karaktärerna bidrar till karaktärsregistret som nu ger dig 21 kombattanter att välja mellan. De är inte helt balanserade, men alla har unika specialiteter och är vansinnigt underhållande att spela med. Striderna på spelplanen är uppdelade i två olika lägen – Field och Duel. Field låter dig röra dig fritt över spelplanen och använda grundläggande attacker medan du samlar diverse power-ups på planen. Duel är ett klassiskt spelläge med högre fokus på precision och att bygga upp kombos. Dessa två lägen växlar mitt i striden och kastar dig in i nya förutsättningar hela tiden. Det är härligt kaotiskt och håller dig på tårna hela tiden. Det passar dessutom ganska bra som familjespel eftersom du faktiskt kan klara dig ganska långt med att trycka på alla knappar och se vad som händer.

Underbart är kort

Tyvärr tar det roliga slut väldigt fort i enspelarläget men online-stödet är innehållsrikt och möjligheten att spela mot en kompis på delad skärm bättrar på livslängden ordentligt. Dessvärre sjunker bildhastigheten ganska radikalt i detta läge på vissa banor, men det påverkar sällan striderna.

Annons

Pokkén Tournament DX är den definitiva versionen av spelet och har mycket fan-service samtidigt som det är förvånansvärt tillgängligt för nya spelare.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Recension: Pokkén Tournament

Pikatchu med vänner landar på Nintendo Switch för att leverera den ultimata versionen av Pokkén Tournament. Det är kaotiskt, färgsprakande och väldigt mycket Pokémon.


4
Vi diggar
  • Pokemonstrider!
  • Spektakulära strider!
Vi dissar
  • Magert för en spelare
  • Dålig bildhastighet i delad skärm
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Pokkén Tournament - Välfylld smocka
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17