Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Patapon Remastered

Med rytmen i blodet återfås äran

En stam av små cykloper har lidit stora nederlag och behöver hjälp av en musikalisk gud för att ställa allting till rätta.

Världen är full av små enögda krigare som behöver hjälp med sin överlevnad och för att återfå sin ära. Den hjälpen består av att man som deras gud kliver in och styr ut dem i krig. Men man är inte vilken gud som helst, man är nämligen en gud med rytmen i blodet. Utrustad med trummor ska man till sköna rytmer styra sin stam till stordåd.

Ett trumset i handkontrollen

Handkontrollen har blivit ett trumset och knapparna står för olika sorters trummor. I takt till musik ska man trycka på rätt trumma för att få sina små cykloper att utföra olika sorters handlingar. Det låter ganska enkelt och det är det i alla fall till en början. Ganska snart i spelet möts man av nya motståndare, svåra drakar och utmaningar i vädret som behöver olika sorters kombinationer av trummorna för att lösas. Och det gäller att helst inte missa ett enda knapptryck. Lyckas man få till sina trumslag perfekt blir musiken mer intensiv och ens krigare hamnar som i en feberyra och presterar bättre. Misslyckas man däremot så blir de alldeles förvirrade, stannar upp och klarar ingenting. Små misstag kan leda till att man inte klarar av banan och får spela om den, för egen del blev det ganska många gånger.

Även en gud måste planera

Det gäller även att tänka till innan man skickar ut sina patapons i strid. Utrustade med olika slags vapen kan de lyckas bättre beroende på vad, eller vem de ska möta. Ska de exempelvis jaga för att få mat och utrustning passar det bättre med spjut som de kan kasta på avstånd. Med utrustningen man hittar kan man skapa nya krigare eller byta ut de vapen ens krigare har.

Snyggt för det mesta

Grafiken är sett ur 2d-perspektiv och jag tycker att den enkla grafiken av figurerna och dess omgivningar är enastående i sin enkelhet. De svarta kontrasterna mot färgglada bakgrunder känns retro och unikt. Spelet har fixats till och putsats upp men obegripligt är att vissa delar ser helt orörda ut.

Annons

En kluven slutsats

Kontentan av Patapon Remastered är att det är lätt att ryckas med i spelet. Men även om spelet är beroendeframkallande och trots att rytmerna och musiken lever kvar i öronen lång tid efter spelet stängts av så är spelet också väldigt frustrerande. Kanske är det min taktkänsla som är värdelös men spelet har bäst lämpat sig för korta spelstunder för att inte helt tappa koncentrationen och spelglädjen. För spelglädje för Patapon finns. Jag spelade aldrig originalspelet men är ändå glad över att nu fått lära känna dessa fina cykloper och att få vara deras gud ett tag. Trots frustrationen.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Pussel
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Pyramid/SCE Japan Studio

Recension: Patapon Remastered

En stam av små cykloper har lidit stora nederlag och behöver hjälp av en musikalisk gud för att ställa allting till rätta.


3
Vi diggar
  • Designen
  • Den medryckande musiken och rytmerna
Vi dissar
  • Svårighetsgraden
  • Blir lite väl repetitivt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Patapon Remastered - Med rytmen i blodet återfås äran
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17