Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

Lycklig i alla sina dagar

Ibland behöver alla en varm och vacker saga om fred i världen. En förtrollande värld om en kung i exil där magiska städer, drakar och luftpirater fyller världen. Ett spel om känns som en kram när världen runt om hårdnar.

Några få samarbeten i spelvärlden har blivit mytomspunna. Som Chrono Trigger där Square slog ihop utvecklare från Final Fantasy med illustratören från Dragon Ball, eller samarbetet mellan den legendariska animationsstudion Studio Ghibili (Totori, Spirited Away) och Level 5 i Ni No Kuni för snart fem år sedan.

Klarar sig utan Studio Ghibli

Ni No Kuni 2 är uppföljaren till den hyllade föregångaren från 2013. Det är en fristående uppföljare som utspelar sig i samma värld, men utan kopplingar till den tidigare historien.
Den här gången är det utvecklat utan samarbete med Studio Ghibli, men många av studions ledande animatörer har jobbat vidare vilket märks i världen som byggs upp. Dessutom finns kompositören Joe Hisashi kvar med ett strålande soundtrack.

Fred i världen

Berättelsen börjar i nutid med presidenten Roland som är på väg till ett politiskt möte när en bomb exploderar i staden. Kort därefter vaknar han upp i en främmande värld där den unge och blivande kungen Evan Pettiwhisker Tildrum just utsatts för en statskupp. Roland hjälper den unga kungen att fly och beslutar sig därefter att hjälpa honom att bygga en ny plats, där alla varelser kan leva i frihet.

Klassiskt rollspel

På många sätt är Ni No Kuni ett modernt rollspel i klassisk förpackning med en stor värld att utforska. Striderna i realtid är snabba och roliga och tillåter dig att växla mellan tre karaktärer. Till din hjälp har du små skogsandar (liknar pikmin) med olika förmågor som specialattacker och läkning. Tempot i berättelsen är fantastiskt bra, till skillnad från många spel i genren. Tyvärr är striderna väl lätta, det hade varit välkommet med en högre svårighetsgrad.

Annons

Med tiden får du möjlighet att bygga ditt eget rike, Evermore. Genom skatteintäkter kan du bygga affärsverksamheter och bostäder och utanför riket rekryteras folk till bosättningarna. Invånarna får en roll i riket och sedan kan du titta på när de skördar skog, säljer fisk, bygger fartyg och utvecklar ny teknik som du kan använda på slagfältet.

Emellanåt känns spelets naiva, idealistiska och förenklade attityd om fred i världen näst intill parodisk, men det är samtidigt så lätt att förlåta och ge efter för den oemotståndliga charm och glädje som Ni No Kuni 2 ändå har.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Rollspel
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Level 5

Recension: Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

Ibland behöver alla en varm och vacker saga om fred i världen. En förtrollande värld om en kung i exil där magiska städer, drakar och luftpirater fyller världen. Ett spel om känns som en kram när världen runt om hårdnar.


4
Vi diggar
  • Fantastisk spelvärld
  • Underbar grafisk design
Vi dissar
  • För lätta strider
  • Berättelsen är för naiv ibland
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom - Lycklig i alla sina dagar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17