Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: New Super Mario Bros. U Deluxe

Mario och gänget på ren rutin

Redan när vi recenserade New Super Mario Bros. U för fem år sedan tyckte vi att det kändes gammalt, trött och oinspirerat. Gissa vad vi tycker fem år senare!

Medan de mer öppna och tredimensionella Mariospelen har försökt överträffa varandra i överraskningar och sprudlande galenskap har New-prefixet ironiskt nog kommit att förknippas med ”gamla hederliga Mario”. Det vill säga spel som den nyfikna treåringen kan spela tillsammans med gammelmorfar utan att någon mer erfaren behöver rycka in och förklara.

Inget nytänkande så långt ögat kan nå

Med det sagt var New Super Mario Bros. U inget dåligt spel när det släpptes tillsammans med Wii U hösten 2012. Dåliga spel blir det väldigt sällan när Nintendo snickrar ihop plattformsspel av klassiskt snitt med Mario och hans vänner. Däremot kändes det lite väl fantasilöst. Att vår recension mynnade ut i att spelets höjdpunkt var att vi äntligen fick spela ett Mario-spel i hd-upplösning är ganska talande.

Den här gången har man ökat den där hd-upplösningen till 1080p, men det är ärligt talat ingenting som får oss att höja på ögonbrynen. Istället skulle man kanske kunna argumentera för att det finns en charm i att äntligen kunna spela bärbart – men eftersom New-serien har sina rötter på Nintendos bärbara enheter håller det inte riktigt.

Luigi räddar dagen

Nej, det bästa med Super Mario Bros. U är just att det spelar med så säkra kort och även om det är tydligt att Nintendo själva har tröttnat på dessa spel har de ett existensberättigande. Vi uppskattar också hur mångsidigt spelet är. Tillsammans med tre andra spelare blir det ett flamsigt partyspel – på egen hand kan det i sina bästa stunder bjuda på mördande utmaning.

Annons

På tal om utmaning. För den som vill ha mer av den varan har Nintendo glädjande nog inkluderat det nedladdningsbara tillägget New Super Luigi U, i vilket de skruvat till spelets banor för att de ska bli så irriterande svåra som det bara går. Det är kanske inte den typen av nytänkande som får en att ramla av stolen – men det är alltid något.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Info
  • Genre Platform
  • Format Nintendo Switch
  • Utvecklare Nintendo EAD

Recension: New Super Mario Bros. U Deluxe

Redan när vi recenserade New Super Mario Bros. U för fem år sedan tyckte vi att det kändes gammalt, trött och oinspirerat. Gissa vad vi tycker fem år senare!


3
Vi diggar
  • Super Luigi U
  • Man vet vad man får
  • Kul
  • 164 banor!
Vi dissar
  • Oinspirerat
  • Få nyheter
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: New Super Mario Bros. U Deluxe - Mario och gänget på ren rutin
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17