Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Recension: Marvel’s Spider-Man

Gränslöst svingande i en fängslande värld

Gör dig beredd på fantasirik action, engagerande story och superskurkar så att det räcker och blir över.

Spider-Man är Insomniac Games storsatsning på den nätspinnande superhjälten. När spelet utannonserades på E3 för två år sedan var det en av mässans stora överraskningar. Utvecklarna lovade att spelarna skulle få uppleva ett Spider-Man-spel som inte liknar något annat. Resultatet är ett berättelsedrivet open world-spel där vår nätsvingande superhjälte visar upp en gigantisk palett av färdigheter och tricks.

Rätt in i hetluften

Insomniac Games hoppar över bakgrundshistorien och låter oss axla rollen som Peter Parker aka Spider-Man – åtta år efter att han blev biten av en radioaktiv spindel. Ett tacksamt tilltag, inte minst eftersom vi har sett just introduktionen ett antal gånger för mycket de senaste åren. Det hinner därför inte gå många minuter innan vi kastas in i en vild batalj med Kingpin. Hur vi lär oss kontrollera Spider-Man serveras vi pedagogiskt och blixtsnabbt under första fighten. Ett skoningslöst och effektivt sätt att slippa traggla oss spelare igenom en seg inledning bestående av trista tutorials.

Till en början är det lätt att virra bort sig i nätsvingandet, samtidigt som världen är så detaljerad och storslagen att det är lätt att få svindel. Men, kontrollen är så pass precis att det bara krävs lite träning innan du känner dig som en fullfjädrad superhjälte. Bara att svinga dig runt i staden, springa på husväggarna och störta mot marken, för att i sista sekund kasta ut ett nät och spurta vidare, skänker underhållning i många timmar. Att spelet dessutom bjuder på en handling med substans är en välkommen bonus.

Engagerande berättelse

Som sagt var ägnas ingen tid åt att berätta början av Spider-Mans äventyr. Istället serveras vi en spännande handling som även låter spelaren utforska vad som egentligen är på gång. För mycket av handlingen får inte avslöjas då överraskningsmomenten är många.

Annons

En ny superskurk håller på att ta över New York, som även drar in många andra välkända superskurkar in i bataljen. Samtidigt måste vår hjälte hitta balansen mellan sitt brottsbekämpande och sitt privatliv där en gammal flamma kommer in i bilden. Röstskådespeleriet är på topp och bredden av skurkar är godis för Marvel-fantaster.

Svårslagen action

Inte ett enda slagsmål är tråkigt i Spider-Man. Det finns så många kommandon att lära sig behärska och när de perfekta kombinationerna och avvärjningarna sitter är njutningen total. Här gäller det även att hålla koll på sin omgivning, för allt kan utnyttjas för att vinna. Ibland kan uppsättningen av strider vara något enformiga. Standardscenariot är att ett 20-tal skurkar ska pucklas på och buntas ihop, vilket kan upplevas fantasilöst.

Räddningen är att du kan köpa nya färdigheter och dräkter som hela tiden tar actionsekvenserna till nya nivåer. Spelet är inte på något sätt lätt och det finns hela tiden möjligheter att finslipa på sin teknik för ett ännu mer njutbart spelande.

Grafiskt bländande

Spider-Man är en PS4-exklusiv titel och det märks att Insomniac Games arbetat hårt för att vrida ur varenda tillstymmelse till kraft ur konsolen. Världen är enorm, detaljerad och otroligt vacker. New York har aldrig sett bättre ut eller känts mer autentisk. Även Spider-Mans rörelsemönster är sömlöst och utan minsta ryckighet.

Spider-Man har allt man kan önska av ett superhjältespel. Ett ambitiöst verk som bjuder på både hjärta och rejält med muskler.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Äventyr, Action
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Insomniac Games
  • Åldergräns Från 16 år

Recension: Marvel’s Spider-Man

Gör dig beredd på fantasirik action, engagerande story och superskurkar så att det räcker och blir över.


5
Vi diggar
  • Fulländad kontroll i svingandet
  • Grafisk triumf
  • Engagerande berättelse
Vi dissar
  • Stundvis enforma strider
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Marvel’s Spider-Man - Gränslöst svingande i en fängslande värld
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17