Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Marvel vs. Capcom: Infinite

Ett slagsmålsspel för den som älskar fanservice

Marvel vs. Capcom: Infinite bygger vidare på seriens signum med överdrivna specialattacker och flashiga effekter, men det är något som saknas.

Redan när jag spelade Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes för första gången föll jag handlöst för serien. Idén att låta välkända karaktärer från Marvels färgglada serietidningar, som Wolverine och Venom slå hjältar som Chun-Li och Mega Man från Capcoms spelbibliotek på käften, var fullkomligt briljant redan då.

I Marvel vs. Capcom: Infinte är konceptet fortfarande lika galet och underhållande som tidigare, men det är något som inte står riktigt rätt till.

Jämför priser på Marvel vs. Capcom: Infinite till PS4, Xbox One och PC (Prisjakt).

En fartfylld men oerhört pajig crossover

En stor del av problemet med Marvel vs. Capcom: Infinite härstammar från att vi faktiskt får en förklaring till hur Spindelmannen, Chris Redfield och Dante kan befinna sig i samma universum. Man skulle kunna tro att det vore en bra idé, men dessvärre fungerar inte premissen lika bra i praktiken som i teorin.

Annons

Skurken Ultron från Marvel har slagit sig samman med Mega Man X ärkefiende Sigma, för att göra allt biologiskt liv till maskiner, samtidigt som de har sammanfört sina respektive världar till en. Här måste hjältarna från de båda världarna samarbeta. På förhand verkade premissen otroligt passande för en crossover mellan de västerländska superhjältarna och de japanska spelkaraktärerna, men manuset är allt annat än bra.

Det är skapligt kul att se Mike Haggar från Final Fight käbbla med Frank West från Dead Rising, men för det mesta är dialogen bara pajig. Effekten förhöjs dessutom av de undermåliga animationerna och de döda ansiktsuttrycken som karaktärerna har under mellansekvenserna.

Lättsamt och kaotiskt

Fightingspel har sällan handlat om att berätta en gripande berättelse, så det är tur att själva fajterna är underhållande i sig. Till skillnad från föregångaren väljer du alltid två karaktärer att växla mellan, istället för tre. Som tidigare är det ett ganska simpelt stridssystem med enkla knappkombinationer och specialattacker som är långt ifrån lika komplicerade som de manövrar som behövs för att bemästra Tekken eller Street Fighter.

Till dem som är nybörjare till genren går det även att göra det ännu enklare, med funktioner för mer lättillgängligare kombinationer och specialattacker som är lättare att utföra. Det är så klart välkommet, men det är lite märkligt att de är förinställda redan från början, utan någon som helst indikation.

Att spelet är mer lättillgängligt är dock ett tveeggat svärd, då det känns som att striderna är mindre kontrollerade och det finns helt enkelt inte lika mycket att lära sig. Det går så klart att bemästra spelet, men min känsla är att det inte är lika varierat som andra spel i genren.

Färgglada superhjältar och japanska spelfigurer

Marvel vs. Capcom: Infinite är utan tvekan underhållande med sitt väldesignade karaktärsgalleri och den ”plug and play”-doftande enkelheten i allting, men ibland känns det som att karaktärerna inte har valts med omsorg och att systemet är fullt med kompromisser för att göra det mer välkomnande.

Det är ett kul spel att plocka fram under spelkvällen, men det är inget jag kommer fortsätta spela en längre tid framöver.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Fighting
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Utvecklare Capcom

Recension: Marvel vs. Capcom: Infinite

Marvel vs. Capcom: Infinite bygger vidare på seriens signum med överdrivna specialattacker och flashiga effekter, men det är något som saknas.


3
Vi diggar
  • Lättillgängliga kontroller
  • De färgglada karaktärerna
  • Musiken
Vi dissar
  • Det halvdana karaktärsgalleriet
  • Ett undermåligt kampanjläge
  • Varierande kvalité på grafiken
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Marvel vs. Capcom: Infinite - Ett slagsmålsspel för den som älskar fanservice
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17