Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Mario & Luigi Superstar Saga

Super Mario möter Final Fantasy

Nintendo ger oss en fantastisk remake på det nästan 15 år gamla originalet med samma namn. Ta rollen som Mario och Luigi och rädda Princess Peachs röst, Beanbean Kingdom och Bowser i detta spännande rollspelsäventyr.

Skurken Cackletta har snott rösten för Prinsessan Peach och det är ert jobb att ta tillbaka den. Ni får skjuts till Beanbean Kingdom av Bowser men han visar sig vara till mer besvär än nytta och ganska snart vilar hela ansvaret på brödernas axlar.

Bred story

Superstar Saga är ett rollspel i sin enklaste form. Men det är ändå väldigt engagerande och tilltalande. Storyn växer allt eftersom man spelar och bjuder både på nya vändningar och överraskningar. Mario och Luigi måste utforska landet och ju längre de kommer desto svårare och mer varierat blir både landskapet och fienderna.

Väx med uppgiften

Genom att slå ner fiender och prata med vänner ökar bröderna i level och utvecklar sina förmågor, får nya attacker och färdigheter. Från början är de ganska tafatta och har inte så många olika saker de kan göra, men snart så kan de både klättra på varandras axlar och göra hammar-attacker.

Bowser’s Minions

Du hittar också “Bowser’s Minions”, en extra bonusdel av spelet som är sammanflätad i huvudstoryn. Här tar du rollen som Bowsers hantlangare och genom att vinna strider mot Cacklettas gäng låser du upp nya gubbar och delar av huvudstoryn.

Annons

Välj rätt attack mot rätt fiende

I de klassiska Mario-spelen hoppar man på fienderna för att vinna över dem. Och det samma gäller för många av attackerna i Superstar Saga. Striderna är turbaserade och kan närmast liknas vid systemet i Final Fantasy. Du väljer vilken attack Mario eller Luigi ska göra och sedan är det fiendens tur att göra samma sak. Ofta gäller det sedan att tajma hopp på fienden för att göra extra skada. Du undviker också de flesta av fiendernas attacker genom att just hoppa. Med lite träning och klurande lär du dig välja vilken attack som bäst passar de olika fienderna, något som är avgörande när du kommer längre i spelet.

Perfekt för den yngre generationen

Mario & Luigi Superstar Saga är ett riktigt bra spel för den yngre generationen som vill ha story och problemlösning i sina spel istället för bara stridande och hoppande på plattformar. För att klara spelet måste man engagera sig i handlingen och karaktärerna och den långsamt ökande svårighetsgraden gör även att man utvecklas som spelare.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
 • Genre Rollspel
 • Format 3DS
 • Antal spelare 1
 • Utvecklare Nintendo

Recension: Mario & Luigi Superstar Saga

Nintendo ger oss en fantastisk remake på det nästan 15 år gamla originalet med samma namn. Ta rollen som Mario och Luigi och rädda Princess Peachs röst, Beanbean Kingdom och Bowser i detta spännande rollspelsäventyr.


4
Vi diggar
 • Grafiken
 • Humorn
 • Musiken
 • Storyn
 • Strategin
 • Problemlösningen
Vi dissar
 • Ibland är det svårt att veta vart man ska gå
 • Spelet finns inte på svenska
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Mario & Luigi Superstar Saga - Super Mario möter Final Fantasy
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17