Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Recension: Mario Kart 8 Deluxe

Kan det bli bättre än såhär?

Inte nog med att Mario Kart 8 är en bättre och mer komplett version av världens bästa kartracing-spel: Nintendos nya spelkonsol Switch förhöjer upplevelsen ytterligare.

Att konstatera att Mario är herre på kartracing-täppan är nästan överflödigt, för även om såväl Diddy Kong, Crash Bandicoot och Little Big Planet-gänget har gjort tappra försök att ge sig in i genren har Mario och hans vänner alltid kört i cirklar runt konkurrenterna.

Jämför priser på Mario Kart 8 Deluxe (Prisjakt).

Upphottad version av Wii U-spelet

Vid en första anblick kan det verka lite snålt av Nintendo att släppa en upphottad version av ett Wii U-spel istället för att ge oss ett helt nytt Mario Kart-spel, men å andra sidan är det svårt att föreställa sig hur ett Mario Kart-spel skulle kunna vara bättre än såhär.

De 48 banorna och deras spegelvända motsvarigheter är tillgängliga redan från början, karaktärsgalleriet är stort och det finns mängder av fordon och tillbehör att låsa upp. 200 cc-läget bjuder på ordentligt med motstånd och för den som verkligen vill kämpa finns det möjlighet att tävla online och fajtas om topplistornas topplaceringar. Man har också återupplivat Battle-läget och även om racingen alltid har varit spelens starkaste kort är det ett kul tillskott.

Annons

Utmana vännerna, var som helst

Mario Kart 8 Deluxe ser verkligen fantastiskt bra ut. Bilduppdateringen är följsam och de livliga färgerna kommer till sin fulla rätt oavsett om du spelar på tv:n eller på Switch-skärmen.

Att det går att ta loss handkontrollens höger- och vänsterdel och använda dem som separata kontroller gör att du kan utmana vänner när som helst och var som helst. Det tar några varv att vänja sig vid de små kontrollerna men sedan fungerar det galant.

Den största vinsten med Mario Kart 8 Deluxe till Nintendo Switch är dock att man alltid kan ha det med sig, för vilken paus blir inte bättre av några banor Mario Kart? Ingen, skulle vi vilja påstå.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Racing
  • Antal spelare 4
  • Utvecklare Nintendo

Recension: Mario Kart 8 Deluxe

Inte nog med att Mario Kart 8 är en bättre och mer komplett version av världens bästa kartracing-spel: Nintendos nya spelkonsol Switch förhöjer upplevelsen ytterligare.


5
Vi diggar
  • Världens bästa kartracing
  • Mer innehåll än någonsin
  • Portabelt!
Vi dissar
  • Osmidigt onlineläge
  • Få nyheter
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Mario Kart 8 Deluxe - Kan det bli bättre än såhär?
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17