Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Legend of Zelda: Twilight Princess HD

En slipad juvel

För tio år sedan hyllades det av såväl kritiker som fans – men hur väl står det det sig idag? Digital Lifes orädde äventyrare Mattias Jakobsson har återbesökt Links i särklass mörkaste äventyr för att reda ut saken.

Det är snart tio år sedan. En lång tid har gått sedan jag drog på mig de blå Zorapaljetterna och dök ner till botten av Lake Hylia. Där nere känns livet lite stillsammare, musiken tynar bort och solens strålar når inte riktigt fram. Jag ser att det mörknar, allt blir stilla. En bit bort ser jag att sjöns botten störtar i en avgrund. Motvilligt simmar jag fram till kanten och kikar ner – herregud, jag ser knappt botten.

Legend-of-Zelda--Twilight-Princess-HD_slag

En vacker saga

Twilight Princess HD är en efterlängtad uppgraderad version av det tio år gamla spelet. Det finns en magisk kvalitet som genomsyrar alla Zeldaspel och Twilight Princess är inget undantag. Få serier skapar en så övertygande känsla om att du, och enbart du, har möjlighet att rädda denna värld. Det är en vacker saga fylld av värme, minnesvärda karaktärer och platser. Flera gånger stannar jag upp mitt i Hyrule Field och tittar på solnedgången som sänks glittrande bakom det kalla vattnet. Den senaste veckan har jag försovit mig två gånger, och det beror endast på Zelda.

Legend-of-Zelda--Twilight-Princess-HD-_lava

Fläckar på solen

Hd-versionen är naturligtvis putsad grafiskt och det gör enorm skillnad jämfört med originalet. Dessvärre har det inte åldrats lika väl som The Wind Waker som släpptes förra året. Den nya upplösningen avslöjar avsaknaden av texturer och ljussättningar. Twilight princess har dessutom seriens mest anonyma stil, med inspiration från klassisk västerländsk fantasy. Även stridssystemet visar sin ålder med sitt förenklade upplägg. Det är få variationer i de många svärdstriderna, oavsett om du är till häst eller till fots. Men spelet räddas av de många kreativa föremålen som du får till hjälp under spelet.

Alla ni som inte tagit er igenom Twilight Princess tidigare har en vidunderlig resa framför er med några av de bästa stunderna i serien. Vissa av grottorna är oöverträffade. Det är ett spel med tio år på nacken och det finns tillfällen då det märks, men det är ändå en minnesvärd upplevelse.

Annons

Info
  • Genre Äventyr
  • Format Wii U
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Nintendo

Recension: Legend of Zelda: Twilight Princess HD

För tio år sedan hyllades det av såväl kritiker som fans – men hur väl står det det sig idag? Digital Lifes orädde äventyrare Mattias Jakobsson har återbesökt Links i särklass mörkaste äventyr för att reda ut saken.


4
Vi diggar
  • Vacker värld
  • Välberättad saga
Vi dissar
  • Ytliga strider
  • Gamla texturer
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Legend of Zelda: Twilight Princess HD - En slipad juvel
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17