Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Kirby: Star Allies

Kirby tar oss på ett förutsägbart äventyr

Den rosa bollen Kirby är tillbaka igen med både nya och gamla förmågor. Dessvärre är det mest gammal skåpmat han har att komma med, i ett trots det fint äventyr.

Kirby-serien kommer nog aldrig få samma klassikerstatus som The Legend of Zelda, Super Mario eller Donkey Kong Country. Även om grundidén är briljant och att serien har tagit ett och annat fantastiskt originellt sidospår, som Kirby and the Rainbow Paintbrush med sina leranimationer eller golfspelet Kirby’s Dream Course, är det uppenbarligen något som saknas för att de ska lyftas till skyarna.

Kirby: Star Allies är egentligen ett i ledet av dessa underhållande men en aning oinspirerade äventyr med den rosa bollen. Som vanligt handlar det om att ta sig framåt på tvådimensionella banor och äta upp fiender för att få deras förmågor. Skillnaden är att du har ett följe med tre andra figurer, som kan kontrolleras av dina vänner och att det går att kombinera de olika förmågorna den här gången.

Förvänta dig dock inga andra banbrytande idéer längs vägen.

En bedårande och dramatiskt resa

Det finns som alltid en stark och effektiv kontrast mellan de oerhört gulliga karaktärerna och den ibland episka stämningen. Kirby: Star Allies tar sin början när en mörk kristall splittras och sänds över hela universum. Flera kända karaktärer som King Dedede och Meta Knight blir plötsligt onda av att komma i kontakt med fragmenten, medan Kirby istället får förmågan att bli vän med fienderna han stöter på under äventyrets gång.

Annons

Redan här blir kontrasten mellan de mjuka och kramgoa karaktärerna och den egentligen ganska mörka premissen tydlig. Att jämföra en trallvänlig melodi på en av de första banorna med en av de senare blir ganska humoristiskt.

Har vi inte sett det här förut?

I presentationen lyckas verkligen Kirby: Star Allies engagera mig. När det gäller hur det faktiskt känns att spela väcker det inte riktigt samma känslor. Även om du den här gången kan spela med tre vänner och att hela systemet med olika förmågor har utvecklats en aning med de olika kombinationerna som går att göra, blir det aldrig särskilt spännande.

Plattformandet är aldrig särskilt kul i sig, utan det handlar snarare mer om att besegra fiender och lösa enkla pussel i första hand. Problemet med pusslen är egentligen inte att de är för lätta, utan att de är designade på ett ganska lat sätt. Det handlar oftast om att använda två förmågor samtidigt, vilket hade varit ganska kul att klura ut om det inte vore för att spelet visar en tydlig skylt som avslöjar vad som behövs.

Att Nintendo återanvänder karaktärer, platser och musik i sina spel är egentligen inget nytt, men när det gäller Kirby-serien är det en helt annan nivå. Har du någon gång spelat ett Kirby-spel har du stött på ett träd med häpet uppsåt. Gissa om den dyker upp
igen?

Kirby: Star Allies är verkligen inget dåligt spel på grund av det här, tvärtom. Det är ett underhållande tidsfördriv att spela mellan de mer engagerande titlarna. Spelmediet behöver även den typen av spel.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Platform
  • Format Nintendo Switch
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare HAL Laboratory

Recension: Kirby: Star Allies

Den rosa bollen Kirby är tillbaka igen med både nya och gamla förmågor. Dessvärre är det mest gammal skåpmat han har att komma med, i ett trots det fint äventyr.


3
Vi diggar
  • Kontrasten mellan det bedårande och mörka
  • Musiken är minst lika bra som alltid
  • Möjligheten att dela äventyret med sina vänner
Vi dissar
  • Ett ganska oinspirerat spel
  • Den snygga men en aning trista grafiken
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Kirby: Star Allies - Kirby tar oss på ett förutsägbart äventyr
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17