Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Hitman 2

Lönnmördaren är tillbaka

Hitman 2 bygger vidare på förra titeln och ger oss fler uppdrag och nya dödliga pussel att utforska. Utvecklarna IO Interactive lyckas leva upp till fansens förväntningar.

Hitman tog spelarna med storm när det första spelet i serien kom ut för snart 20 år sedan och rebooten av serien för två år sedan introducerade den för en ny generation gamers. Som lönnmördare ska du ta dig in på platser där man egentligen inte kommer in och ha ihjäl dina offer på de mest kreativa sätten, helst utan att bli upptäckt. Spelet kräver mycket smygande, timing och tålamod och med rätt utklädnad och mycket klurande försöker du genomföra uppdragen på bästa, och mest underhållande, sätt.

Kreativa uppdrag, få nyheter

Hitman 2 kan nästan inte kallas ett eget spel utan känns mer som en expansion. Har du spelat Hitman kommer du känna igen dig i menypanelerna och du spelar egentligen bara vidare där första spelet slutade. Det finns heller inte många nya vapen. Hitman 2 fokuserar istället på nya och ännu bättre banor och uppdrag, nya förklädnader och kreativa sätt för dig att ha ihjäl dina offer. Och det är ju det som är det viktiga och som gör spelet så bra.

Högt omspelningsvärde

När du gör ett uppdrag första gången finns det ofta ett eller två uppenbara sätt att klara av det. Men nöj dig aldrig med första bästa lösningen. Hela tjusningen med Hitman 2 är att utforska banorna om och om igen för att hitta de mest kreativa och underhållande sätten att ha ihjäl dina fiender. Jag vill inte avslöja några uppdrag, men vid första försöket kanske du skjuter och slår ner vakter på väg fram till ditt offer, medan du nästa gång inte ens tagit fram pistolerna utan lämnar området helt oupptäckt, rakt framför näsan på vakterna, medan offret långsamt dör av råttgiftet du smög ner i drinken.

Driver med sig självt

Alla som spelat en titel i Hitman-serien vet att det ibland kan bli lite komiskt. Som att det räcker med att ta på sig en lösmustasch och en för liten mössa för att smälta in bland personalen på en kinesisk restaurang. Trots att man är blek och slätrakad med tatuering i nacken. Och dessutom två huvuden högre än alla andra. Utvecklarna är väl medvetna om det och driver ibland med sig själva med humor och dräpande dialog.

Annons

Spela tillsammans

I Hitman 2 introduceras också ett spännande flerspelarläge. Du spelar mot en kompis och försöker vara först med att döda en slumpmässig fiende som pekas ut på banan. Ni spelar i parallella världar och kan bara se varandra som spöken utan att egentligen påverka varandra. Men för att göra saken mer intressant har ni en “ghost coin” som ni kan kasta in i den andra spelarens värld för att till exempel få vakter att flytta på sig.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Recension: Hitman 2

Hitman 2 bygger vidare på förra titeln och ger oss fler uppdrag och nya dödliga pussel att utforska. Utvecklarna IO Interactive lyckas leva upp till fansens förväntningar.


4
Vi diggar
  • Snygg grafik
  • Spännande smygande
  • Många lösningar
  • Humor
Vi dissar
  • Tunn story
  • Halvkorkad AI
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Hitman 2 - Lönnmördaren är tillbaka
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17