Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Recension: Hey! Pikmin

Pysslig Nintendoklassiker i fickformat

Litet blir ännu mindre när Nintendos strategiserie Pikmin får sin första handhållna titel. Som tur är har man gjort en hel del för att få det att funka och resultatet är en välgjord, men ganska trist, pusselplattformare.

Den olycksdrabbade rymdkaptenen Olimar är strandsatt på en främmande planet igen. För att ta sig därifrån behöver han samla ihop en himla massa ”Sparkium” men eftersom han själv inte kan göra någonting mer än att blåsa i sin visselpipa behöver han ta planetens färgglada Pikmin-filurer till sin hjälp.

Fungerar bra i det lilla formatet

Om du har spelat något av Pikmin-spelen till Wii eller Wii U känner du naturligtvis igen upplägget. Men då de gamla spelen bjuder på stressig och pillig realtidsstrategi är Hey! Pikmin en betydligt mer avkopplande upplevelse. Istället för att se världen uppifrån får vi se den rakt från sidan och när du skickar iväg dina trupper är de oftast inom synhåll.

Vad utvecklaren Arzest däremot har behållit är systemet med olikfärgade Pikmin-figurer med olika egenskaper. Blå Pikmin kan till exempel vistas under vatten, gula kan leda ström, Pikmins av sten kan krossa isblock och så vidare. Medan gruppledaren Olimar styrs med hjälp av spaken väljer du vart du ska kasta dina Pikmin med hjälp av Stylus-pennan.

De härliga små världarna av fulla av mer eller mindre intrikata pussel och lömska fiender. Som spelare gäller det att behålla så tillräckligt många Pikmins vid liv för att kunna lösa uppgifterna du ställs inför.

Annons

Lyckas inte engagera

Hey! Pikmin är både välgjort och trevligt att spela, men det är inte särskilt utmanande. Det finns liksom ingenting som får mig att vilja fortsätta in i nästa värld, och när jag förstår att spelet gärna vill att jag ska spela om samma banor flera gånger i jakt på mer Sparkium kan jag inte låta bli att sucka, lägga ifrån mig spelet och ta en tupplur istället.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Pussel, Platform
  • Format 3DS
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Arzest

Recension: Hey! Pikmin

Litet blir ännu mindre när Nintendos strategiserie Pikmin får sin första handhållna titel. Som tur är har man gjort en hel del för att få det att funka och resultatet är en välgjord, men ganska trist, pusselplattformare.


2
Vi diggar
  • Väl anpassat för formatet
  • Charmiga miniatyrvärldar
  • Kul pusseldesign
Vi dissar
  • Inte särskilt utmanande
  • Repetitivt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Hey! Pikmin - Pysslig Nintendoklassiker i fickformat
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17