Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Recension: Gears of War 4

Action på högsta växel

The Coalition ger oss adrenalinpumpande action blandat med en djup och gripande story. Gears of War 4 är såhär långt det överlägset bästa spelet i serien och det är med svettiga händer vi lägger ifrån oss handkontrollen efter den fantastiska kampanjen.

Gears of War 4 utspelar sig 25 år efter segern över the Locust i föregångaren. Mänskligheten firar sina hjältar samtidigt som man fortfarande försöker komma på fötterna igen efter att nästan ha utrotats. Med hjälp av robotar bygger man stora städer och hoppas att snabbt både få en dräglig framtid och skydd mot de “Windflares” som med förödande kraft blåser över planeten. Men det finns grupper som inte trivs i de nya storstäderna utan istället lever som “Outsiders” i egna byar.

Jämför priser på Gears of War 4 här.

gears-of-war-4_sikte

Gears of War 4 har en fantastisk story

Ett av problemen med att skriva om nya Gears of War 4 är att det inte går att berätta om storyn utan att förstöra spelupplevelsen. Ett tips är att inte läsa för mycket om handlingen i förväg. Du får den allra bästa spelupplevelsen om du vet så lite som möjligt. Tom Bissell som ansvarat för manuset har gjort ett fantastiskt jobb. Jag kan nästan garantera att storyn kommer ge dig rysningar av välbehag längs ryggraden, speciellt om du är ett Gears of War-fan.

Du behöver inte vara orolig om du missat de tidigare spelen i serien. Genom att göra tillbakablickar får du spela igenom historiska moment från de tidigare spelen och efteråt har du full koll på både handling och hur du spelar spelet.

Annons

Läs även: 13 tunga spelsläpp hösten 2016

Välbekant men ändå mycket nytt

Vi känner igen oss från de tidigare spelen. Det är fortfarande hårdbarkade soldater med onaturligt svällande muskler som brakar loss med motorsågsförsedda gevär och handgranater. Och det är fortfarande tydligt avgränsade områden som man måste rensa från fiender innan man kommer vidare till nästa del på kartan. Men det känns ändå fräscht och uppdaterat. Utvecklarna The Coalition har byggt vidare på det bästa från de tidigare spelen, och förutom den fantastiska storyn, är allt från styrningen och karaktärerna till den råbarkade humorn bättre.

gears-of-war-4_monster

Engagerande kampanj

Du spelar som JD Fenix och spelet börjar i en vandring mot en av de nybyggda städerna. Förbered dig på en actionfylld och gripande upplevelse när du måste ta dig an en ny skrämmande fiende. Gears of War 4 spelas bäst med släckta lampor och hög volym. Själv eller tillsammans med en kompis i co-op.

Tung action för flera spelare

När du inte spelar den fantastiska kampanjen kan du koppla upp dig och ladda om geväret tillsammans med vännerna online. Med Matchmaking och Skill Ranks får alla ett anpassat motstånd. Nybörjare spelar mot nybörjare och de riktigt erfarna mördarmaskinerna får slåss mot likasinnade. Och The Coalition har kryddat onlineupplevelsen med spännande spelvarianter som Dodgeball, Arms Race och Escalation.

Återvänder gör också den populära spelvarianten Horde där upp till fem spelare tillsammans försöker stå emot våg efter våg av fiender. Spelarna har tillgång till klasser med olika färdigheter och kan bygga olika försvar. Välj mellan att spela som soldier, sniper, scout, heavy eller engineer. Och det gäller att alla spelare utnyttjar sina specialegenskaper för att överleva.

Det är svårt att inte sätta högsta betyg på ett spel som Gears of War 4. Även om mycket känns igen från tidigare spel och att det ibland känns lite repetitivt har The Coalition gjort nästan allt rätt och gett oss en av höstens bästa och mest actionladdade shooters.

gears-of-war-4_monsterlag

Läs även
Recension: World Of Warcraft Legion
Recension: Fifa 17

Info
 • Genre Shooter, Action
 • Format Xbox One, PC
 • Utvecklare The Coalition
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Gears of War 4

The Coalition ger oss adrenalinpumpande action blandat med en djup och gripande story. Gears of War 4 är såhär långt det överlägset bästa spelet i serien och det är med svettiga händer vi lägger ifrån oss handkontrollen efter den fantastiska kampanjen.


5
Vi diggar
 • Storyn
 • Styrningen
 • Grafiken
 • Musiken
 • Monstren
 • Spelmusiken finns att streama
Vi dissar
 • Vissa delar är repetitiva
 • Ojämnt tempo
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Gears of War 4 - Action på högsta växel
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17