Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Restaurerad rollspelspärla

25 år gamla Fire Emblem Gaiden har fått en nyversion till Nintendo 3DS. Som tack för att vi väntat har vi fått ett helt och hållet restaurerat spel med ny grafik, nya filmsekvenser och en hel drös med förbättringar.

Nyversioner av japanska rollspelsklassiker måste gå som tåget på Nintendo 3DS med tanke på hur många som släpps till formatet. Sist ut är Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia som landade på butikshyllorna i Japan så tidigt som 1992, när Nintendos 8-bitare fortfarande var på modet.

Jämför priser på Fire Emblem Echoes: Shadows of Valencia här (Prisjakt).

Två sidor av samma krig

För min egen del har lockelsen med Fire Emblem-spelen alltid legat i de taktiska striderna men jag uppskattar ändå att berättelsen finns där, i synnerhet när den är så här väl berättad med röstskådespelare och tecknade filmsekvenser.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia berättar om barndomsvännerna Alm och Celica som hamnar på varsin sida i ett blodigt krig mellan två kungadömen. Intressant är att kriget skildras från två sidor och du får följa dem parallellt och styra deras respektive arméer.

Annons

Taktiska strider som drar ut på tiden

Liksom i de andra Fire Emblem-spelen handlar själva spelandet till stor del om att förflytta olika trupper i ett rutnät och vinna turordningsbaserade strider. Varje soldat har sin unika historia, och som vanligt i Fire Emblem är en död krigare borta för alltid. Om du inte fegar ur och stänger av ”permadeath” vill säga, men då tycker jag nog att du gör dig själv en otjänst eftersom spelet blir roligare när det står mycket på spel.

Eftersom jag inte har spelat originalspelet har jag svårt att avgöra hur mycket som har hängt med därifrån, men jag uppskattar verkligen det jag får. Visst blir det lite repetitivt emellanåt, men allt som oftast flyger timmarna iväg. Man har också introducerat utforskande av grottor och städer i tredje- respektive förstapersonsperspektiv, för att göra äventyret lite mer varierat.

Det ska också sägas att Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia har en speltid på runt 40 timmar, så om du har en böjning för taktiska rollspel av japanskt snitt har du ett långt och minnesvärt spel framför dig.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Rollspel
  • Format 3DS
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Intelligent Systems

Recension: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

25 år gamla Fire Emblem Gaiden har fått en nyversion till Nintendo 3DS. Som tack för att vi väntat har vi fått ett helt och hållet restaurerat spel med ny grafik, nya filmsekvenser och en hel drös med förbättringar.


3
Vi diggar
  • Lätt att komma in i
  • Snygg presentation
Vi dissar
  • Ojämna röstskådespelare
  • Aningen repetitivt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia - Restaurerad rollspelspärla
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17