Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Everybody’s Golf

En knasig golfsimulator för den med mycket tålamod

Everybody’s Golf är på många sätt ett golfspel för alla, men passar kanske främst den som har tid att bemästra det lättsamma men förvånansvärt djupa systemet.

Everybody’s Golf är verkligen ingen ny spelserie, utan hade sin debut på den första Playstation redan för tjugo år sedan. Personligen har jag ingen relation till serien sedan tidigare (eller golf för den delen), men jag ångrar inte att jag kommit i kontakt med den nu.

Jämför priser på Everybody’s Golf här (Prisjakt).

Ett avslappnande tidsfördriv

I Everybody’s Golf gäller det, precis som man kan förvänta sig av ett spel i genren, att helt enkelt att slå bollen framåt på golfbanan med målet att träffa hålkoppen med så få slag som möjligt. På ytan är det ett lättillgängligt system där det gäller att välja riktning på bollen och att trycka på kryss vid tre tillfällen. Utöver det behöver du tänka på vinden, vilken golfklubba du ska använda och ”farorna” på golfbanan som vattenhinder, träd och bunkern.

Under de första timmarna fullkomligt njuter jag av den avslappnande spelmekaniken och den charmiga och nästan surrealistiska inramningen. När de flesta spel handlar om att döda, kan det vara omväxlande med något helt annat lite då och då. Som ett knasigt japanskt golfspel till exempel.

Annons

Ett golfspel för alla som har mycket fritid

Under ytan döljer sig dock ett ganska avancerat system och det visar sig ganska snabbt att spelet står och trampar på samma ställe ganska ofta. För att låsa upp nya golfbanor måste du spela samma banor upprepade gånger för att gå upp i rank och besegra tre bossar innan du faktiskt får gå vidare. Spelet maler på länge innan du låser upp bättre klubbor, förmågor och sidosysslor som golfbilen och fiske.

Det innehåller även en rad rollspelsinslag, som att din karaktär och golfklubbor blir bättre på olika egenskaper ju mer de används. Det är tillfredsställande att få in ett perfekt slag och samla erfarenhetspoäng, men då du ofta byter klubbor blir det svårt att hålla koll på vad som faktiskt är bäst.

En ”öppen” värld

Vill du spela med andra kan du spela ”Open Course”-läget, där du fritt får springa runt på området och köra hålen i vilken ordning du vill, tillsammans med andra. Det är en kul idé, men bilduppdateringen är mycket långsammare än i huvudspelet och det är mest rörigt.

Everybody’s Golf är ett mysigt och avslappnande spel, som tyvärr tappar lite på grund av det långsamma tempot och de konstiga designvalen. Däremot får det ett stort plus för hur frikostigt du kan designa din egen karaktär.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Info
  • Genre Sport
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Clap Hanz

Recension: Everybody’s Golf

Everybody’s Golf är på många sätt ett golfspel för alla, men passar kanske främst den som har tid att bemästra det lättsamma men förvånansvärt djupa systemet.


3
Vi diggar
  • Den härligt knasiga karaktärsdesignen
  • Den sprudlande stämningen
  • Peppande musik
Vi dissar
  • Långsamt tempo
  • Medelmåttig grafik
  • Bristande onlineläge
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Everybody’s Golf - En knasig golfsimulator för den med mycket tålamod
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17