Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: The Elder Scrolls V: Skyrim

En stor värld som får plats i fickan

Ett av 2011 års bästa spel har släppts till Nintendo Switch. Det är inte den ultimata versionen – men möjligheten att bära det med sig smäller högt.

Om någon hade sagt till mig 2011 att det årets största och häftigaste spel skulle rulla på en bärbar Nintendo-konsol sex år senare hade jag inte trott på dem. Men nu sitter jag här, med Nintendo Switch-utgåvan av The Elder Scrolls V: Skyrim i min hand, vandrandes genom Tamriels nordligaste provins med tvåhandssvärdet i högsta hugg och ryggsäcken full med loot.

Tillbaka till Tamriel

Om du varit Nintendotrogen de senaste åren och har missat denna pärla handlar det alltså om ett rollspel som utspelar sig i en vidsträckt värld kantad av drakar och magi. Som ett smutsigt och mörkt The Legend of Zelda: Breath of the Wild kryddat med Game of Thrones.

Liksom i Links senaste äventyr i Hyrule finns det ett huvudspår att följa, men när världen är så full av saker att göra blir man ständigt uppmuntrad att avvika från rutten. Långt där borta skymtar horisonten, och det går alltid att ta sig dit.

>>> Köp The Elder Scrolls V: Skyrim på Spelbutiken.se

Annons

Andra versioner är snyggare

Att färdas genom det varierade landskapet är lika kul som när det begav sig, och bortsett från att striderna känns lite stela hade det lika gärna kunnat vara ett spel av idag. Nyutgåvan till Playstation 4 och Xbox One är snyggare, men det flyter på utan problem oavsett om vi spelar bärbart eller i dockat läge.

Om man ska säga någonting negativt om The Elder Scrolls V: Skyrim till Nintendo Switch så är det att man kunde ha utnyttjat konsolen rörelsekontroller bättre och att man den här gången har skippat stödet för moddar. Men å andra sidan kan du spela Skyrim på tåget, i sommarstugan eller i sängen till tills solen går upp. Och i de stunderna är det den ultimata versionen, hur man än vrider och vänder på det.

>>> Köp The Elder Scrolls V: Skyrim på Spelbutiken.se

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Rollspel
  • Format Nintendo Switch
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Bethesda

Recension: The Elder Scrolls V: Skyrim

Ett av 2011 års bästa spel har släppts till Nintendo Switch. Det är inte den ultimata versionen – men möjligheten att bära det med sig smäller högt.


4
Vi diggar
  • Fantastisk och levande spelvärld
  • Mycket att göra
Vi dissar
  • Inget modd-stöd
  • Stela strider
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: The Elder Scrolls V: Skyrim - En stor värld som får plats i fickan
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17