Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Devil May Cry 5

Får jag lov?

Devil May Cry är en briljant återkomst som placerar Dante, Nero och den nya mystiska karaktären V högst på tronen av sin genre.

Låt oss gå rakt på sak. Devil May Cry 5 är rent och skärt dedikerat till sina fans. Efter den hårt kritiserade omstarten DMC från 2013 (som faktiskt inte var så dåligt) har utvecklaren Capcom fokuserat på allt som är omtyckt med serien och slipat det till närmast perfektion. Resultatet är genrens bästa stridssystem som inte handlar om att endast överleva de överdrivna utmaningarna, utan att gå vinnande ur striden med stil.

Som en dans

Vid första anblick upplevs Devil May Cry 5 som en omöjlig, bländande och kaotisk röra där den enda lösningen är att hamra så hårt och fort som är mänskligt möjligt på knapparna för att överleva. Inlärningskurvan är tacksamt nog medgörlig och inom kort framträder den vackra rytmen som krävs för att dansa med i striderna. “Dansen” värderas efter rankning och högsta belöningen ”Smokin’ Sexy Style” kräver att du besegrar dina fiender med variation och kreativitet. Stridssystemet och dina vapen uppmuntrar dig ständigt till lek och känslan av cool. Allt är gnistrande vackert och glider fram i ljuvliga 60 fps.

Greatest hits

Vi följer tre kombattanter den här gången – Nero, Dante och nykomlingen V. Nero som var huvudkaraktär i Devil May Cry 4 har en konstgjord arm som kan modifieras med olika specialattacker (så kallade devil bringers). Dante har flera olika stridsstilar som går att byta mellan mitt i striden och V har förmågan att styra ett gäng demoner som sköter striderna åt honom. Berättelsen dryper såklart av ostiga one-liners och överdrivna scener, men det är både självmedvetet och charmigt. Känslan är välbekant om du spelat tidigare spel i serien.

Fläckar på solen

Tyvärr är jag inte lika imponerad av de grå, slutna och händelselösa banorna. Visst, det finns undantag men oftast känns bandesignen som från ett spel från förra generationen. Laddtiderna gör mig inte heller lyckligare. Ofta blir jag avbruten i allt från trettio sekunder till en och en halv minut (på PS4 Pro!) för att besöka affären för uppgraderingar. Hoppas verkligen att detta fixas i en framtida uppdatering.

Annons

Devil May Cry 5 bryter inte nödvändigtvis ny mark utan visar istället upp perfektion i det röjigaste och tajtaste stridssytemet i spelindustrin. Ibland är allt du behöver ett motorcykelsvärd, överdrivet mycket blod och skrikande gitarrer.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Info
  • Genre Action
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Capcom

Recension: Devil May Cry 5

Devil May Cry är en briljant återkomst som placerar Dante, Nero och den nya mystiska karaktären V högst på tronen av sin genre.


4
Vi diggar
  • Striderna är som en dans
  • B-filmskänslan
Vi dissar
  • För många och långa laddtider
  • Spelmiljöerna är grå och händelselösa
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Devil May Cry 5 - Får jag lov?
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17