Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Recension: Dark Souls 3

Värdigt ärevarv utan överraskningar

From Software tredje Dark Souls-spel är minst lika häftigt, storslaget, mörkt och svårt som sina föregångare. Men börjar vi inte kunna det här nu?

Med Demon’s Souls, de båda Dark Souls-spelen och fjolårets gotiska pärla Bloodborne har From Software visat att moderna spel inte alls behöver vara snälla och inkluderande för att sälja i miljonupplagor. Tvärt om har en växande fanskara tagit spelen till sina hjärtan, överlyckliga över att för en gångs skull inte bli dumförklarade.

Dark-Souls-3-dragon

Att From Software har hittat en form som fungerar är uppenbart och den grandiosa avslutningen Dark Souls 3 är i allt väsentligt en fortsättning på deras utstakade väg. Men hur mycket vi än älskade de tidigare spelen är det svårt att bli lika indragen den här gången. Antingen beror det på att vi faktiskt kan det här nu, eller så beror det på att From Software har slut på idéer.

Dark-Souls-3--geggamonster

Mäktigare än någonsin

Dark Souls 3 är inte helt oväntat fantastiskt stämningsfullt, områdena är större än någonsin och några av bossarna hör till seriens bästa. Kungadömet Lothric är precis så ödesmättat och ångestfyllt som vi vill ha det och blinkningarna till tidigare spel är många. Om man ska ha någon invändning mot bandesignen så är det att det kan bli lite väl grått ibland och att vägen mot slutet är ganska linjär.

Dark-Souls-3-riddare

Finpolerad spelmekanik

Avstickaren Bloodborne har gjort stort avtryck både när det kommer till estetiken och till striderna, och de olika klasserna är lika varierade som tidigare. Små spelmekaniska nyheter låter magikern bestämma förhållandet mellan magiflaskor och livflaskor i packningen, och att varje vapen har en specialattack som dränerar den nya magimätaren adderar ytterligare ett lager av strategi.

Annons

Att ta sig genom Dark Souls 3 en första gång tar ungefär 30 timmar, men det är såklart bara början. För även om Dark Souls 3 känns som en dag på jobbet för Souls-fantasten är det en fantastiskt trevlig dag på jobbet. Om du dessutom är ny till serien är det bara att gratulera – för då har du ett fantastiskt äventyr framför dig.

Info
  • Genre Rollspel, Action
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare From Software
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Dark Souls 3

From Software tredje Dark Souls-spel är minst lika häftigt, storslaget, mörkt och svårt som sina föregångare. Men börjar vi inte kunna det här nu?


5
Vi diggar
  • Fantastiska bossar
  • Skyhögt återspelningsvärde
  • Mycket att göra
Vi dissar
  • Få nyheter
  • Linjär värld
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Dark Souls 3 - Värdigt ärevarv utan överraskningar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17