Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Burnout Paradise Remastered

Blixtrande arkadracing i gammalt paradis

Nyutgåvan av Burnout Paradise från 2008 erbjuder lika underbar fartkänsla och roliga spellägen som tidigare. Det som fattas är nyheter som gör spelet värt ett köp.

Det som kännetecknar Burnout-serien är dess höga fart och att du premieras när du prejar dina medtrafikanter, kör på fel sida av vägen och passerar tätt intill bilar i hög hastighet. Burnout Paradise Remastered är inget undantag. I vansinniga hastigheter gör du allt du kan för att komma först i mål, utföra det fräckaste stuntet eller komma helskinnad fram till din destination medan dina motståndare gör allt för att preja sönder din bil.

Gasen i botten och vi älskar det

Redan från början har du tillgång till alla expansionspaket som släpptes till Xbox 360 och Playstation 3-versionen av spelet samt en enorm arsenal av bilar. Det tar inte lång tid från det att du stoppat in skivan i konsolen till att du kör som en galning genom det soldränkta paradiset.

Burnout Paradise Remastered bjuder fortfarande på världens snabbaste racing. Att bara cruisa runt i staden, utföra coola stunthopp och hela tiden toppa hastigheten är underhållning nog för att sätta ett stort leende på läpparna. När du känner dig redo för lite mer utmaning lurar intensiva tävlingar i varje korsning.

I den öppna världen gasar du dig fram och tar dig an den ena rafflande utmaningen efter den andra. Fartkänslan och underhållningsvärdet är genomgående högt. De olika spellägena Race, Stunt, Road rage och Marked kräver att du väljer rätt bil till rätt utmaning. Som arkadracing att slappa med efter jobbet eller skolan är det få spel som klår Burnout Paradise Remastered.

Annons

Ingen grafiksensation under huven

Även om denna version till viss del har uppgraderad grafik och kan rivas av i 60 bildrutor per sekund på din 4K-tv är det inte tillräckligt för att få mig att höja på ögonbrynen. Det är krispigt och färgglatt, men ganska platt och uddlöst också. Den grafiska upplevelsen som vi fick när det begav sig för åtta år sedan håller inte riktigt längre.

När motivationen brister

Det är lätt att förälska sig i den härliga fartkänslan och det enkla konceptet. Men när du börjar skrapa på den blänkande ytan och letar efter något att motivera och engagera dig i på riktigt, tappar spelet i kraft. Redan från start har du hela kartan tillgänglig, en drös med värstingbilar i ditt garage och alla expansioner. Visst, det finns fortfarande ett gäng unika bilar att vinna och stoppa i ditt garage, men när de flesta är sämre än de du redan har från början blir det svårt att känna någon spänning eller drivkraft. Det gör att spelet stannar vid att vara ett underhållande tidsfördriv.

Burnout Paradise Remastered är, trots den stela grafiken och övriga brister, väldigt underhållande arkadracing.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Racing
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Utvecklare Criterion Games

Recension: Burnout Paradise Remastered

Nyutgåvan av Burnout Paradise från 2008 erbjuder lika underbar fartkänsla och roliga spellägen som tidigare. Det som fattas är nyheter som gör spelet värt ett köp.


3
Vi diggar
  • Skön fartkänsla
  • Välbalanserade spellägen
Vi dissar
  • Stel grafik
  • Brist på engagemang
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Burnout Paradise Remastered - Blixtrande arkadracing i gammalt paradis
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17