Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Arms

Beroendeframkallande fighting på hög nivå

Arms är ett skamlöst underhållande spel som bjuder på gnistrande grafik under kaosartade strider.

Arms främsta kännetecken är att själva slagsmålen inte sker i närstrid, utan genom förlängda armar på distans. Genom att luta Switch-kontrollerna åt antingen höger eller vänster kurvar du slagen, vilket skänker en unik dimension till spelet.

Jämför priser på Arms här (Prisjakt).

Ordnat kaos

Varje karaktär, tio stycken från start, har dessutom tre olika armar att välja mellan, alla med olika egenskaper. Mitt i kaoset krävs det att du tänker taktiskt, tajmar in rätt vapen efter dina fiender och koncentrerar dig till 150 procent. För annars åker du snabbt på stryk. Även på de lägsta nivåerna är svårighetsgraden hög. Arms är inte för dig som vill slappna av framför tv:n, utan här är det snarare funktionskläder och svettband som gäller.

Svetten lackar och pulsen skjuter i höjden

Arms kommer med ett gäng olika spellägen där du bland annat kan spela enkla matcher mot en kompis, tampas under en Volleyboll-match och förstås testa dina färdigheter online. Men där Arms gör sig absolut bäst är i Team Fight, där du gör dig redo för lagmatch tillsammans med en kompis. Med fyra spelare samtidigt på skärmen är det till en början närmast omöjligt att hålla reda på vad som händer och matcherna förloras på löpande band. Men efter varje förlust ser du fler mönster, snackar taktik med kompisen och får ett lugn mitt i kaoset. Räkna dock inte med att du får reda på tekniker eller färdigheter i spelets träningsläge. Det skrapar bara på ytan och lämnar mycket att önska.

Annons

Färgsprakande karaktärsdesign och hemsk musik

Karaktärernas olika storlekar och färdigheter gör Arms mångfacetterat och varierande. Att varje karaktär har sina tre unika vapen gör att det finns otroligt mycket att lära sig och flera fightingtekniker att behärska.

Storyn är däremot obefintlig och karaktärsuppbyggnaden lyser med sin frånvaro. När det yttre levererar underpresterar musiken. Samma enerverande, hjärndöda musikslinga förföljer dig genom hela spelet. Det låter helt enkelt väldigt mycket och bristen på variation får mig att sänka volymen ett snäpp så fort det är dags att trycka igång spelet.

Arms är utan tvekan ett av Nintendo Switch starkaste kort sedan konsolen släpptes. Det är roligt, utmanande och har potentialen att bli en stående favorit på både förfest och spelkvällen med kompisarna.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Recension: Arms

Arms är ett skamlöst underhållande spel som bjuder på gnistrande grafik under kaosartade strider.


4
Vi diggar
  • Svettiga strider
  • Gnistrande grafik
  • Taktiskt och tekniskt utmanande
Vi dissar
  • Enerverande musik
  • Storyn lyser med sin frånvaro
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Arms - Beroendeframkallande fighting på hög nivå
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17