Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Razer släpper framtidens spelkonsol

Androidbaserad mikro-konsol

Det kända tillbehörsmärket Razer ger sig in i konsolkriget. En “mikro-konsol” som strömmar spel, film och musik och som styrs med Android TV planeras till hösten.

Razer, nyligen belönade med “Best of CES” för sitt Razer Nabu Smartband på CES-mässan 2014, ger sig in i spelkonsolmarknaden. Maskinen, som ännu inte fått ett namn, ska tilltala både casual- och hardcore-spelare, men också locka den som bara är ute efter en bra mediaenhet för att strömma musik och film till sin tv.

Android TV
Konsolen kommer gå att styra via Android TV direkt genom röstkontroll eller med hjälp av en mobilapp som fungerar på alla typer av Android-mobiler och surfplattor. Några andra specifika hårdfakta har Razer ännu inte gått ut med, varken när det gäller lagringsutrymme eller fysiska kontroller. Ett eventuellt pris för kalaset finns inte heller.

Konsolen designas av samma prisbelönta team som knåpat ihop Razer Blade, Razer Edge och nu senast den futuristiska PC-prototypen Project Christine. Bara det, men också vetskapen om Razers eminenta bakgrund som speltillbehörstillverkare, gör maskinen en extra smula lockande. Razers VD Min-Liang Tan är optimistisk när han uttalar sig om den: “Det här är framtidens spelkonsol”.

Annons

Razers mikro-konsol planeras att släppas hösten 2014.


Missa inte vår tävling!

Vinn nya hörlurar från Razer

Visa kommentarer / Kommentera nu
Razer släpper framtidens spelkonsol - Androidbaserad mikro-konsol Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17