Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Playstation VR Showcase i London

Vi har provspelat de hetaste VR-titlarna

När Playstation bjöd in till showcase förra veckan hoppade Digital Life på planet till London för att testa det senaste inom VR. Här presenterar vi de fem bästa titlarna.

Ett hektiskt schema lades fram där vi skulle få chansen att testa inte mindre än 12 kommande titlar. Det bjöds bland annat på rafflande co-op, spektakulär agentaction och ett bländande vackert plattformsäventyr. Här är vår topplista över de fem mest intressanta titlarna.


Firewall: Zero Hour

Det började starkt med First Contact Entertainments taktiska shooter, Firewall: Zero Hour. Upplägget är enkelt: två lag möts och kämpar för att antingen sno åt sig information på en dator eller att skydda den. Du får möjligheten att välja en specifik uppsättning av vapen beroende på spelstil och vilken sida du tillhör, men även karaktärer som alla har sina unika färdigheter.

Vi hinner med två intensiva matcher där samarbete och lyhördhet spelar stor roll för utgången. Via headset kommunicerar lagkamraterna med varandra för att täcka ingångarna till huset eller hitta en ingång för att bryta sig in. När någon upptäcker en fiende mobiliserar styrkan sig för att stoppa hotet. Det är rafflande täta matcher och när eldstriderna bryter ut levererar Firewall: Zero Hour action med magnifik känsla. Även kontrollen och siktet briljerar med hög precision. Det är riktigt skoj och de 30 minuterna som vi fick med spelet rann iväg snabbt.

Släpps: 2018

Annons

Wipeout Omega Collection

När man sätter sig för att spela Wipeout så vet de flesta spelare vad man kan förvänta sig. Rasande snabb racing, gnistrande grafik och spektakulär bandesign. Omega Collection är absolut inget undantag och Wipeout i VR-tappning är en helt ny upplevelse. Man kan lätt tro att illamåendet skulle vara ett faktum, men grundinställningen fungerar förvånansvärt bra. Kameran är nämligen låst i cockpit vilket gör att farkosten vrider och vänder sig runt dig. Du kan ändra detta och låsa kameran till antingen banan eller pilotens huvud, men det betyder att du kommer att snurra runt rejält.

Spelsläpp: Ute nu!

Star Child

En av de största och mest otippade upplevelserna bjöd plattformsäventyret Star Child på. Inte mycket är känt om spelet i dagsläget och vi blev inte mycket klokare efter vår fem minuter korta spelsession heller. Det vi vet är att man axlar rollen som en ännu okänd hjältinna i ett visuellt slående 2d-äventyr med en hel del pussellösning. Atmosfären och den unika designen får det att vattnas i munnen inför den kommande releasen. Star Child kan även upplevas utan VR, men det vi fick uppleva vill du inte missa.

Släpps: 2018

Blood and Truth

Har du alltid drömt om att iklä dig rollen som John Wick, Jason Bourne eller Ethan Hunt så är Blood and Truth för dig. Du är Ryan Marks, specialförbandsoperatör, på ett desperat uppdrag att rädda din familj från en hänsynslös ledare för ett brottssyndikat.

I demon vi får spela kastas du snabbt in i en vild eldstrid på ett casino. Du duckar kulregnen och tar skydd bakom rouletteborden, samtidigt som en aldrig sinande ström av fiender gör allt för att pricka dig. Här gäller det att skjuta dig ur situationen och det är här som spelet bjuder på en svåröverträffad lekfullhet i hur du rör dig och använder dina motion-kontroller för att skjuta ner dina fiender. Känslan av att du befinner dig i en actionfilm är onekligen på topp.

Släpps: 2018

The Persistence

Självklart letar sig en dos sci-fi-skräck in på topplistan och The Persistence levererar med kalla kårar längs med ryggraden. En katastrof har drabbat forskningsfartyget The Persistence. Efter ett misslyckat experiment har större delen av besättningen muterats till skräckinjagande monster som i sin tur dödat den sista gnutta mänsklighet som fanns kvar på skeppet. Inte ett särskilt unikt koncept, men det finns en twist. För varje gång din karaktär dör, så återupplivas du i en annan kropp. Samtidigt har skeppets karta ritats om och leder till att du aldrig vet vad som lurar runt hörnet. Räkna med en klaustrofobisk och intensiv spelupplevelse.

Släpps: 24 juli 2018

Övriga kommande spel

Dark Eclipse 2 (Släpps under våren 2018)
V Rickality 1 (Släpps den 10 april 2018)
Virry Safari VR (Ute nu)
TrackLab VR (Släpps under 2018)
Salary Man (Släpps den 23 maj 2018)
Animal Force (Släpps under 2018)
Smash Hit Plunder (Släpps under 2018)

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Playstation VR Showcase i London - Vi har provspelat de hetaste VR-titlarna Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17