Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Playstation VR: 13 spel betygsatta

Så bra är lanseringsspelen till Playstation VR

Vilka spel är häftiga, vilka är värda sin prislapp och vilka är bra på riktigt? Vi har ägnat de senaste veckorna åt att testa och sätta betyg på 13 lanseringstitlar till Playstation VR.

Until Dawn: Rush of Blood

until-dawn-rush-of-blood

Until Dawn: Rush of Blood är en rälsskjutare i ordets rätta bemärkelse. Du åker nämligen på en räls genom skogar, spökhus, grottor och andra kusliga miljöer med en pickadoll i varje hand. Om du inte gillar att bli skrämd av saker som plötsligt hoppar fram är det inte spelet för dig. Ondsinta clowner, jättespindlar, spöktjejen från The Ring … vi hoppar till lika mycket varje gång – och vi älskar det. Tyvärr verkar inte spelutvecklarna ha testkört sitt eget spel, för de toksvåra och frustrerande bossfajterna förstör precis allting.

De sju banorna tar runt två timmar att klara, så det ger åtminstone lite valuta för dina 199 kronor.

Wow-faktor: 4
Bra-faktor: 3

Vi diggar:
Läskigt som tusan
Det är kul att åka berg- och dalbana

Annons

Vi dissar:
Frustrerande bossar
Repetitivt
Fladdrig kontroll

Batman: Arkham VR

arkham-vr

>>> Köp Playstation VR på NetOnNet

Som spel betraktat är Batman: Arkham VR inte mycket att hänga i granen. Det är inte mer än en timme långt och går mest ut på att stå still och titta på saker. Men samtidigt är det ett någonting som bara måste upplevas. Om inte annat för att man verkligen känner sig som Batman – från den mäktiga inledningen till den intensiva upplösningen.

Upplevelsen är absolut värd 179 kronor – speciellt om du gillar Batman. Men om du förväntar dig ett spel i stil med Batman: Arkham Asylum (eller ja, vilket spel som helst egentligen) kommer du att bli gruvligt besviken.

Wow-faktor: 5
Bra-faktor: 2

Vi diggar:
Sanslöst häftig inledning
Känslan av att vara Batman

Vi dissar:
På tok för kort
Inte mycket till spel
Batman teleporterar sig fram istället för att gå

Läs även vårt test av Playstation VR här.

Here They Lie

here-they-lie

Äntligen ett spel där vi får röra oss fritt! Men att gå framåt med handkontrollens spak och bestämma riktning med blicken visar sig vara en ganska dålig idé. Det oundvikliga illamåendet blir inte bättre av att spelet är en grådaskig uppvisning i obehaglig och krystad surrealism. Det kan säkert låta lockande, men det här är verkligen bara dåligt. Kostar 199 kronor.

Wow-faktor: 2
Bra-faktor: 1

Vi diggar:
Stämningsfullt och stundtals kusligt

Vi dissar:
Varning för åksjuka
Enformigt
Konstigt för sakens skull

Rez Infinite

rez-infinite

Rez är en av de där finsmakarklassikerna som få spelade när det begav sig men som med tiden fått en stor skara fans. Enkelt förklarat är det en blandning av skjutande och musikspel och tar plats i en minimalistisk 3d-korridor. Spelet passar väldigt bra i vr-utförande, men hur bra är det egentligen? Var vi helt enkelt väldigt okritiska på Dreamcast-tiden? Kostar 269 kronor.

Wow-faktor: 3
Bra-faktor: 3

Vi diggar:
Passar bra i vr

Vi dissar:
Enformigt
Inte särskilt kul

Playstation VR Worlds

playstation-vr-worlds

>>> Köp Playstation VR på NetOnNet

Playstation VR Worlds består av fem minispel som på olika sitt visar upp vad Playstation VR kan göra. Fyra av dem är ganska trista, men The London Heist är fantastiskt. Åtminstone under tio minuter när du faktiskt får skjuta skurkar. Resten av tiden får du snällt stå still i ett dunkelt garage och titta på en biffig gangster som hytter med näven och skäller på dig, och det är inte alls lika kul. Det här är ett spel som borde ha följt med gratis och att ta 399 kronor är snudd på kriminellt.

Wow-faktor: 4
Bra-faktor: 2

Vi diggar:
Skjutandet i London Heist

Vi dissar:
Alla minispel som inte är London Heist

Läs även vårt test av Playstation VR här.

Job Simulator

job-simulator

Job Simulator är det perfekta spelet att visa upp för någon som aldrig har testat virtual reality förut. Inte för att det är det häftigaste spelet utan för att det är så galet lätt att komma in i. För vem förstår inte vad man ska göra i ett kök? Sätt bildskärmsvisiret på tant Agda, så ska du se att hon lagt en stek på grillen, korkat upp vinet och serverat sin första rätt innan du hunnit förklara hur kontrollerna fungerar. Oavsett om du provar jobbet som butiksbiträde, kock, bilmekaniker eller kontorsarbetare har du många uppdrag – och framförallt många skratt framför dig.

Wow-faktor: 4
Bra-faktor: 2

Vi diggar:
Oerhört intuitivt
Finurlig humor

Vi dissar:
Man tröttnar snabbt

The Playroom VR

the-playroom-vr

Gratisspelet The Playroom VR bjuder på fem minispel, varav merparten är för 2–5 spelare. Ibland får medspelarna styra karaktärer på tv:n och i vissa spel är deras roll begränsad till att ge headsetbäraren instruktioner som dyker upp på skärmen. Alla spel är roliga att spela en eller två gånger, men det finns ingen som helst anledning att återvända.

Wow-faktor: 3
Bra-faktor: 2

Vi diggar:
Kul att man kan vara flera
Visar upp vad man kan göra med tekniken

Vi dissar:
Oerhört tunt med innehåll
Saknar djup

Super Stardust Ultra VR

super-stardust-ultra-vr

Super Stardust Ultra är ett fantastiskt kul arkadspel och vr-versionen är precis lika kul. Men borde det inte vara ännu mer kul? Man har visserligen bemödat sig med att lägga till ett vr-exklusivt spelläge där du tittar ut ur cockpiten och styr ett sikte med blicken, men det är inte alls lika bra som huvudspelet. Värt 199 kronor om du inte redan äger originalet.

Wow-faktor: 2
Bra-faktor: 3

Vi diggar:
Super Stardust Ultra är ett kanonspel
Det ser läckert ut i vr

Vi dissar:
Invasion-läget
Samma spel igen, men i vr

Tumbler VR

Det finns en anledning till att vi brukar spela tv-spel istället för att bygga höga torn av klossar om kvällarna. Det är helt enkelt inte kul att bygga höga torn av klossar. Efter att ha tillbringat några timmar tillsammans med Tumbler VR kan vi konstatera att det inte blir roligare bara för att man har ett vr-headset på huvudet.

Wow-faktor: 2
Bra-faktor: 2

Vi diggar:
Kontrollen fungerar fläckfritt
Det är häftigt att titta upp i taket

Vi dissar:
Att bygga torn är inte särskilt kul

Drive Club VR

driveclub-vr

Till skillnad från de allra flesta titlarna till Playstation VR är Drive Club VR ett riktigt spel och inte bara en glorifierad teknikdemo, men tyvärr är det inte alls lika bra som originalspelet från 2014. Bilspel är ju som gjorda för att spelas i vr, så varför känner vi inte det där kittlande suget i magen när vi tar ett backkrön? Kanske ligger svaret i att det är lika vackert att titta på som ett tidigt Playstation 3-spel.

Wow-faktor: 2
Bra-faktor: 3

Vi digggar:
Ett riktigt spel!
Genren är som gjord för vr
Cockpiten ser riktigt bra ut

Vi dissar:
Allting annat ser bedrövligt ut
Ingen vidare fartkänsla
Det mesta känns igen från originalet

Headmaster

headmaster

Innan du får spela Headmaster påpekas det flera gånger hur viktigt det är att du gör rätt rörelse. Det har vi full förståelse för, för skaderisken måste vara ganska hög när man ska nicka virtuella fotbollar som kommer flygande mot en. Det börjar simpelt med en boll och ett mål, men efterhand introduceras mängder av knasiga hinder. Uppbyggt som ett typiskt mobilspel, och underhåller ungefär lika länge. 7 kronor hade varit ett okej pris – 179 är för mycket.

Wow-faktor: 2
Bra-faktor: 2

Vi diggar:
Skön bollkänsla
Många utmaningar

Vi dissar:
Enformigt

Bound

bound

Det ”konstnärliga” plattformsspelet Bound är fantastiskt kul i ungefär en minut, innan du inser att spelet är så innehållslöst att de följande två timmarna kommer att bli de mest utdragna två timmarna i hela ditt liv. Om vi inte hade spelet för recension hade vi aldrig, under några som helst omständigheter orkat ta oss till slutet.

Wow-faktor: 2
Bra-faktor: 1

Vi diggar:
Fint att titta på, i en minut

Vi dissar:
Fladdrig styrning
Flummigt, på helt fel sätt
Väldigt innehållslöst
Ingen utmaning

Hustle Kings

hustle-kings

>>> Köp Playstation VR på NetOnNet

Har du alltid drömt om att få spela biljard, men aldrig fått chansen att testa i verkligheten? I så fall är Hustle Kings spelet för dig! För alla vi som spelat biljard på riktigt framstår det mest som ett helt okej biljardspel, och vr-vyn tillför egentligen ingenting. Det finns lite gratismaterial, men om du vill ställa upp i onlineturneringar är det mikrotransaktioner som gäller.

Vi diggar:
Helt okej biljard

Vi dissar:
Vr tillför inte så mycket

Wow-faktor: 1
Bra-faktor: 2

Läs även vårt test av Playstation VR här.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Playstation VR: 13 spel betygsatta - Så bra är lanseringsspelen till Playstation VR Spel, Feature, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17