Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Med livet som insats

Playstation Vita

Istället för att döpa sin efterträdare till PSP2 rätt och slätt, så valde Sony det mer högtravande namnet ”Vita”. Italienska för livet. Digital Lifes Mattias Jacobsson har lagt vantarna på ett exemplar.

Det första som slår mig när jag öppnar paketet är att konsolen inger ett betydligt mer vuxet intryck än vad Nintendos motsvarighet 3DS gör. Skärmen är rejält tilltagen och imponerar med både ljusstyrka och upplösning. Visst har den ett bit kvar till retina, men då jämför vi med världens bästa skärm. Hantverksmässigt känns Playstation Vita som en gedigen produkt, bortsett från lite störande metallimitationer i plast.

De dubbla spakarna är mindre än vad jag hade väntat mig och både styrkors och knappar har förminskats sedan PSP. Antagligen för att ge plats för den större skärmen.

Gränssnittet i Vita är det fulaste jag sett sedan operativsystem i mobiltelefoner i början av 00-talet. Men det är lätt att navigera i. Tyvärr går det våldsamt slött att ladda ner spel via Playstation Network, något jag hoppas beror på att affären öppnade igår.

Nu handlar allt om att leverera unika upplevelser.

Annons

Hissar: PS Vita är en komplett spelmaskin
Dissar: Än så länge finns det inga unika spel till konsolen

Visa kommentarer / Kommentera nu
Med livet som insats - Playstation Vita Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17