Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bit för bit

Playstation Vita

Vita är Italienska för ”livet” och med det vill man insinuera att produkten borde vara en självklar del i var mans liv.

Namnet?

Istället för att rätt och slätt döpa PSP-uppföljaren till PSP 2 har Sony valt det mer högtravande namnet ”Vita”. Vita är Italienska för ”livet” och med det vill man insinuera att produkten borde vara en självklar del i var mans liv.

Första intrycket?

Det första som slår oss är att Vitan inger ett betydligt mer vuxet intryck än vad Nintendos 3DS gör. Hantverksmässigt känns det som en gedigen produkt, bortsett från några störande metallimitationer i plast.

Skärmen?

Skärmen är rejält tilltagen och imponerar med bra ljusstyrka och klara färger. Med upplösningen 960×544 pixlar är det en bit kvar till retinaskärmen på Iphone 4, men då jämför vi med världens bästa skärm. Jämför vi med Nintendo 3DS så ligger Sony ett par rejäla steg framför.

Spelen?

Spel som Uncharted, Wipeout och Ninja Gaiden erbjuder upplevelser som vi vanligtvis förknippar med stationära konsoler. Det är naturligtvis häftigt, men samtidigt innebär det inte mer än att vi får spela samma gamla spel på en mindre skärm. Idag är många av de spel som utnyttjar de beröringskänsliga skärmarna inte mycket mer än hafsiga demonstrationer, men vi ser fram emot storverk i framtiden!

Annons

Köp på

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bit för bit - Playstation Vita Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17