Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Playstation 4

Startskottet för den nya konsolgeneration

Idag börjar en ny konsolgeneration i Sverige. Det här är våra första intryck av Playstation 4.

Konsolen
Playstation 3 var en formmässig vattendelare. Vissa omfamnade den pianolackerade monoliten. Andra menade att den mest såg ut som grillen som George Foreman sålde på amerikanska tv-shop.

I kontrast utstrålar Playstation 4 entydig och enigmatisk elegans. Ståendes påminner den rombformade konsolen om en optisk illusion med sina två distinkta segment. I horisontellt läge för den istället tankarna till ett våningsplan från någon av de futuristiska skyskraporna i Blade Runner. Under huven ryms inte bara imponerande teknik som en 64-bitars X86-processor och 8 gigabyte blixtsnabbt arbetsminne, utan även konsolens strömadapter, som till skillnad från den i Xbox One och Wii U är intern.

ps4konsol

Kontrollen
Sedan 1997 har Playstations handkontroll varit så gott som oförändrad. Den fylligare Dualshock 4 kommer därför som en frisk fläkt. De numera välvda avtryckarna är välkomna och låter pekfingrarna vila kvar. Även de analoga spakarna har både blivit mer precisa och bekväma för tummarna med sina urgröpta toppar. Den pekkänsliga ytan på kontrollen ger inte ett lika självklart intryck. Hur den kommer att användas är fortfarande oklart. I värsta fall har Sony skapat världens största startknapp.

ps4_blakontroll

Spelen
En konsol är inte bättre än sitt spelutbud. På lanseringsdagen kommer Sony själva att ha det actionspäckade skrytbygget Killzone: Shadow Fall och plattformsspelet Knack. Bland multiformatstitlar finns spel som Assassin’s Creed 4, Battlefield 4 och Need for Speed: Rivals. Från onlinebutiken PS Store kommer man att kunna ladda ner det meditativa Flower – ett av de bästa Playstation 3-spelen, som nu rullar i silkeslena 60 bildrutor i sekunden och 1080p.

Annons

Mer information om spelen för Playstation 4 hittar du på digitallife.se.

Läs även: Knack – Lanseringsspelet som sög

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Playstation 4 - Startskottet för den nya konsolgeneration Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17