Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Pausunderhållning

Spel till mobilen eller surfplattan

Under månaden som gått har vi sprungit vilse i en partikelaccelerator, svävat i tyngdlöshet och dansat fingervals.

Boson X (IOS)
Pris
: 15 kronor
Månadens mest beroendeframkallande spel heter Boson X och utspelar sig inuti en partikelaccelerator. Din uppgift är att springa genom det cylindriska röret, hoppa mellan de slumpgenererade plattformarna och samla på dig energi. Till början kan det verka onödigt svårt och på gränsen till förnedrande, men när ögonblick av hypnotiskt flyt infinner sig är Boson X bland det roligaste du kan spela för priset av en medelstor glasstrut.

bosonx1

Gravity: Don’t let go (IOS, Android)
Pris:
Gratis
Hör du till skaran som går och väntar på att förra månadens storfilm Gravity ska släppas på blu-ray så att du kan få uppleva den igen? I så fall kan filmlicensspelet Gravity: Don’t let go vara någonting för dig. Egentligen rör dig sig bara om en samling oinspirerade minispel i rymdmiljö, men det är förvånansvärt välgjort med läcker grafik och välregisserade mellansekvenser som fångar den tryckande känslan från filmen.

gravity

Infinity Blade 3 (IOS)
Pris:
49 kronor
I Infinity Blade 3 är det återigen dags att med allehanda vapen dräpa bepansrade bestar i jakt på erfarenhetspoäng. Den här gången har utvecklarna Chair slängt in mervärde i form av möjligheten att spela som en akrobatisk hjältinna, ett djupare uppgraderingssystem och en snyggare yta än någonsin. Men är det inte lite väl stort fokus på mikrotransaktioner med tanke på att spelet redan kostar svindlande 49 kronor?

Annons
infinityblade3

Angry Birds: Star Wars 2 (IOS, Android)
Pris:
7 kronor
De arga fåglarna är tillbaka, och ännu en gång är det i form av Star Wars-filmernas ikoniska karaktärer. Eftersom man den här gången har lämnat originaltrilogin bakom sig för att fokusera på de nyare filmerna är nostalgifaktorn inte fullt lika hög som sist, men sin vana trogen har finska Rovio slängt in precis så många spelmekaniska nyheter som krävs för att det ska börja rycka i våra fingertoppar.

Angry-Birds-Star-Wars-2-screen-2

Fingervals (IOS)
Pris:
15 kronor
Fingervals känns till en början lika simpelt som det ser ut, men innan du vet ordet av dansar ditt finger mot den mintgröna bakgrunden. Till sköna tongångar använder du din fingertopp för att navigera i den strida strömmen av farliga missiler, eftertraktade poäng och livsnödvändiga uppgraderingar. Spelet gör sig bäst på en stor skärm, men om du inte skulle ha en Ipad kan du trösta dig med att Fingervals Pocket till Iphone är några kronor billigare.

fingervals-6

Visa kommentarer / Kommentera nu
Pausunderhållning - Spel till mobilen eller surfplattan Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17