Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Nu vet vi mer om Nintendo Switch

Pris, lanseringsdatum och mängder av spel

Nintendo har äntligen berättat mer om sin kommande spelkonsol Nintendo Switch som släpps den 3 mars. Bland annat har man visat upp ett helt nytt Mariospel, berättat hur de nya handkontrollerna fungerar och gett oss ett pris.

Äntligen pris och datum

Nintendo Switch släpps den 3 mars till priset 299,99 dollar, vilket i svenska pengar lär bli någonstans runt 3500 kronor. Konsolen släpps i två olika utföranden men priset är det samma. Skillnaden är att det ena paketet innehåller två gråa Joy-Con-handkontroller och att det andra innehåller en röd och en blå. Om du vill ha en traditionell handkontroll får du lägga 69,99 dollar på en Pro Controller.

>>> Köp Nintendo Switch på Spelbutiken.se

Konsolen är både portabel och stationär

Nintendo har onekligen vänt ut och in på sig själva i jakten på innovativa lösningar som ska rättfärdiga deras existens. Den här gången är det valfriheten som står i fokus, med en konsol som erbjuder många olika spelsätt. Nintendo Switch är enkelt förklarat en portabel spelkonsol som kan dockas i en basenhet och bli en stationär konsol.

Annons

Batteritiden imponerar inte

Konsolen har ett inbyggt minne på 32 gigabyte men kan byggas ut med hjälp av microSDXC-kort. Den beröringskänsliga skärmen är 6,2 tum stor med upplösningen 1280 x 720 pixlar. Det låter kanske lite, men när du dockar den och spelar på tv:n blir upplösningen 1080p. När det kommer till batteritiden fick vi nöja oss med luddiga 2,5–6,5 timmar beroende på spel.

Det finns många olika sätt att spela på

Under sitt livesända event visade Nintendo alla de sätt som konsolen kan användas på. ”TV Mode” låter dig spela på tv:n som vanligt, i ”Tabletop Mode” ställer du upp skärmen som en liten tv och i ”Handheld Mode” använder du den som en portabel spelkonsol med de två Joy-Con-kontrollerna fästa i dess sidor.

Joy-Con-kontrollerna är späckade med ny teknik

Med de nya Joy-Con-kontrollerna introducerar Nintendo en teknik som de kallar HD Rumble. Den nya skakfunktionen ska bland annat kunna simulera hur saker känns med imponerande exakthet. Som exempel nämndes det ett vattenglas med klirrande isbitar i. Båda Joy-Con-kontrollerna är utrustande med accelerometer och gyroskop, och i den högra sitter en IR-kamera som kan mäta avstånd, rörelse och former.

Onlinetjänsten kommer att vara gratis – till en början

Nintendos onlinetjänst kommer att låta dig spela med andra och hålla kontakten med vänner. Tjänsten kommer att vara gratis direkt efter lanseringen, men hösten 2017 kommer du att behöva betala. Man avslöjade också att man inte kommer att låsa spelen till olika regioner som man har gjort tidigare.

>>> Köp Nintendo Switch på Spelbutiken.se

Flera tredjepartsutvecklade spel visades upp

Bristande tredjepartsstöd har tidigare varit ett problem för Nintendo och vi är fortfarande inte övertygade om att Nintendo Switch kommer att vända trenden. Nintendo säger att 50 företag utvecklar spel för konsolen och att 80 spel är under produktion, men även om det är kul att Skyrim, Xenoblade Chronicles 2, Fifa och Dragon Quest är på gång var det deras egna titlar som imponerade mest.

Välkända ansikten och nya bekantskaper

Actionspelet Arms och revolverduell-liret 1 2 Switch använder de nya Joy-Con-kontrollerna på intressanta sätt, Splatoon 2 följer upp ett av de roligaste spelen till Wii U och Mario Kart 8 Deluxe lär inte vara sämre än originalet. Mest ser vi dock fram emot Zelda: Breath of the Wild (som släpps den 3 mars) och – trumvirvel – Super Mario Odyssey!

Super Mario Odyssey ser fantastiskt ut

Äntligen, äntligen, äntligen ett nytt 3d-mario med stora öppna världar! Den här gången har Mario lämnat svampriket för att utforska nya, fantastiska platser varav många för tankarna till vår egen värld. Att Mario ska skutta omkring i en modern storstad bland bilar och fotgängare låter hur konstigt som helst – men efter att ha sett spelets trailer är vi övertygade om att det kommer att fungera. Om allt går som det ska släpps Super Mario Odyssey lagom till julen 2017.

>>> Förhandsboka Nintendo Switch hos NetOnNet.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Nu vet vi mer om Nintendo Switch - Pris, lanseringsdatum och mängder av spel Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17