Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Mångfacetterad retronostalgi

Nintendo Land

Med tolv varierade minispel ger Nintendo lika många exempel på hur man kan använda deras nya handkontroll. Upplevelsen är lika splittrad som den är inspirerande.

Med Wii och Wii Sports använde Nintendo enkelhet och intuitiva rörelser för att bjuda in alla till spel. Med Wii U och Nintendo Land gör de raka motsatsen. Inte nog med att styrning med dubbla analoga spakar är en tröskel att ta sig över – med dubbla skärmar och en kamera som kontrolleras med hjälp av handkontrollens gyroskop lär mormor ge upp innan hon hittat fram till den första attraktionen.

Roligast i vänners lag

Nintendo Land består av en ganska meningslös hubbvärld och tolv minispel. Sex av dem är för en spelare, tre av dem är för 1–5 spelare och ytterligare tre är för 2–5 spelare. Samtliga minispel bygger på något av Nintendos klassiska varumärken och alla gör de sitt bästa för att visa upp de nya kontrollmöjligheterna.

Det visar sig snabbt att ensamspelaren inte har särskilt mycket att hämta i Nintendo Land. Att slunga iväg kaststjärnor med den beröringskänsliga skärmen, använda pennan för att skapa vindar i Ballon Trip Breeze och dansa loss med hjälp av de analoga spakarna blir snabbt långtråkigt.

Unika funktioner

Desto roligare blir det i Mario Chase och Animal Crossing: Sweet Day. Båda spelen bygger på att spelarna med Wii-kontroller ska jaga fatt i Gamepad-innehavaren som i sin tur har ett övertag i form av bättre överblick på den privata skärmen.

Annons

Nintendo Land kommer inte att sälja spelkonsoler på samma sätt som Wii Sports gjorde för sex år sedan, men det gör ett utmärkt jobb med att demonstrera Gamepadens funktioner och så länge du har några vänner att spela med är det ett givet köp.

Mångfacetterad retronostalgi

Med tolv varierade minispel ger Nintendo lika många exempel på hur man kan använda deras nya handkontroll. Upplevelsen är lika splittrad som den är inspirerande.


4
Vi diggar
  • Kul kontrollmöjligheter
  • Bra musik
  • Hög nostalgifaktor
Vi dissar
  • Saknar djup
  • Inget för ensamspelaren
Visa kommentarer / Kommentera nu
Mångfacetterad retronostalgi - Nintendo Land
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17