Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Nintedo DSi – En onödig länk i utvecklingen?

Nintedo är kända för att skapa en produkt och sedan släppa en ny, förbättrad version. Vi har sett det med Game Boy Pocket och Game Boy Color som föddes ur Game Boy, med Game Boy Advance följde Game Boy SP och nu senaste med Nintendo DS släpptes DS Lite och längst ner i ledet finner vi DSi.

Game Boy Color var ett skönt tillskott där vi äntligen fick uppleva våra äventyr i färg. Game Boy SP var en ren nödvändighet då det var näst inpå omöjlig att se vad som skedde på skärmen till Advance. Den första DS:en som släpptes var inte bara ful och klumpig, den led också av undermålig skärmbelysning, kass färgåtergivning och alldeles för små pekpennor. Så kom DS Lite och rådde bot på allt detta med bättre belysning på skärmarna, skarpare färger och mer användarvänliga pekpennor, tillsammans med en underbar stilren design som fick det att vattnas i munnen. DSi ser dock i princip likadan ut som sin föregångare bortsett från att den är aningen mindre, och det kan rent spontant kännas rätt tråkigt. Där alla nyare utgåvor förbättrat den tidigare produkten med fler finesser, bättre skärmar och mer prylar, känns DSi inte alls lika revolutionerande och kul.

Annons

Nintendo hävdar lite käckt att i:et i DSi står för öga, som i eye, och syftar då på de nya tillkomna kamerorna som följer med konsolen, med dem kan du både ta kort som du kan spara på konsolens SD kort, eller använda i vissa spel som kan inhandlas på kommande DSi Shop. Denna funktion för osökt tankarna till Eye Toy i utförandet och det är knappast en slump med tanke på hur framgångsrik PS2:an är.

När DSi Shop väl lanseras lagom till premiären den 3 april är det tänkt att fungera som den internetbutik som finns tillgänglig på Wii. Där ska du kunna köpa funktioner och spel eller ladda hem dem gratis.

DSi har något större skärmar än sina syskon och en mer användarvänliga layout på vissa knappar där volymkontrollens tidigare slidebar blivit ersatt av plus – och minusknappar vilket är ett bra initiativ. On-knappen sitter nu under styrkorset i stället för på sidan där du inte längre riskerar att sätta på konsolen om du har den i byxorna.

Frågan kvarstår dock vad DSi egentligen ska fylla för funktion i dagens teknikklimat, när varenda kotte har en Ipod full med favoritmusiken och kamera i mobilen. Där DS var ett jättekliv i evolutionen och ändrade sättet vi spelar spel på, verkar DSi lite överflödig. Den tar inte alls det stora (och nödvändiga) steget vi är vana vid att Nintendo gör, när vi får se en gammal konsol i nytt utförande.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Nintedo DSi – En onödig länk i utvecklingen? - Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17