Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Glöm allt du tro dig veta om fps!

Mirror's Edge

Jag har blivit förälskad, min käke har golvats, kontroller har flugit och Belsebub skulle generats över mitt ovårdade språk. Jag har följt Faiths äventyr från början till slut.

Möt Faith, en asiatisk tjej i ett futuristiskt USA. Hon är en Runner, en kurir vars uppgift är att förflytta viktig information. Mirror’s Edge börjar med att Faiths syster Kate blir oskyldigt anklagad för att ha mördat en högt uppsatt person. Kate blir bortförd och samtidigt går en efterlysning på Faith ut. Tillsammans med sin uppdragsgivare beslutar sig Faith för att hjälpa Kate.

En design att dö för
DICE använder sig av Unreal 3-motorn för att rita upp en vacker stad med läckra kontorslandskap och smala korridorer. Övermuskulösa framtidssoldater i gråbruna nyanser är borta och istället används mycket ljus och ett fåtal men framtonade färger. DICE använder färger för mer än att det skall vara snyggt. Rött indikerar på att Faith kan använda objektet för att ta sig fram, och det gör hon ofta hoppandes eller springandes på väggar.

DICE tar kontroll
Om man vill förändra fps-genren måste man tänka om och gå tillbaka till ritbordet. Detta är något som svenska DICE har gjort. Du tar kontroll över Faith som vanligt, vänsterspaken styr Faith på markplan, högerspaken kontrollerar kameran i 360 grader. L1 däremot gör att Faith hoppar eller tar sats för att springa på en vägg. L2 gör att hon kan glida under låga föremål. Med hjälp av upp- och nedknapparna (L1, L2) kan hon kombinera sparkar och slag. För att snabbt vända dig 180 grader trycker du R1 och för att veta vart du ska trycker du röd cirkel och då förflyttas Faiths fokus mot målet. Utvecklarna har lagt mycket tid och experimenterande på att inte få spelaren åksjuk.

Mirror’s Edge bjuder på rejäla utmaningar och det tog mig runt åtta timmar att spela genom spelet. DICE och EA har lovat ytterligare två delar till serien och för Playstation 3-ägare har exklusivt material utlovats till denna första del. Även om Faith och hennes värld är helt underbar kan jag ibland tycka den är lite livlös. Det känns också som att storyn är utvecklad i andra hand efter att utvecklarna börjat experimentera med konceptet. Till skillnad från många andra spel i genren känns dock Mirror’s Edge som ett fräscht tillskott. Spelet har dessutom grymt bra ljudmix även om jag saknar ett riktigt bra soundtrack. Förutom kampanjen kan du utmana dig själv och spela genom time trials och ladda upp ditt resultat online.

Annons

Glöm allt du tro dig veta om fps!

Jag har blivit förälskad, min käke har golvats, kontroller har flugit och Belsebub skulle generats över mitt ovårdade språk. Jag har följt Faiths äventyr från början till slut.


4
Vi diggar
  • Enormt vackert
  • innovativt både i koncept och kontroll
  • bra ljud
Vi dissar
  • Upprepande miljöer
  • mellansekvenserna
  • lite för kort
Visa kommentarer / Kommentera nu
Glöm allt du tro dig veta om fps! - Mirror's Edge
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17