Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

En skönhet på tomgång

Magna Carta 2

Ännu ett JRPG (japanskt rollspel) till Xbox 360 har anlänt till våra nordliga breddgrader. Vackra vyer och tonårspojkar med minnesförlust bär på hotet om världens undergång på sina axlar.

Vi har sett och hört det flera gånger tidigare, skillnaden den här gången är att det är utvecklat i grannlandet Korea. Räcker det för att blåsa lite liv i en till synes förutsägbar genre?

Magna Carta släpptes ursprungligen till pc 2002 och följdes upp till Playstation 2 2005 med ”Magna Carta: Tears of Blood”. Spelen togs emot med blandade reaktioner, där de positiva framhävde spelets distinkta grafiska design och intressanta historia. I uppföljaren Magna Carta 2 har utvecklaren Softmax med hjälp av producenten Namco Bandai tappat bort historien helt och hållet och håller sig till säkra kort. De har karbonkopierat essensen av varje JRPG som skapats de senaste tio åren utan att tillföra en enda liten del själva. Lyckligtvis är den underbara designen intakt, och grafiken sköter sig hyfsat under spelet, med några undantag.

En annan sida av ”Secret of Mana”
Ett av de största argumenten som hörs från de samtida nej-sägarna till JRPG är “random encounters”. Lyckligtvis är Magna Carta befriat från denna styggelse från förr och har realtidsstrider direkt på skärmen utan laddningstider. Det kan ses som självklarheter i dagens generation, men alla insatta vet är det ännu inte standard i RPG. För varje slag som delas ut i spelet fylls en mätare som reglerar hur många och kraftiga slag din kombattant kan använda.

Totalt kan du ha tre karaktärer i ditt följe, varav två kommer att vara datorstyrda. De sköter sig hyfsat från att ställa till med bekymmer, men överlag är de långt ifrån bra. Det kan betraktas som att utvecklaren försökt något nytt, men faktum är att Squaresoft introducerade detta stridssystem i det legendariska “Secret of Mana” redan 1993. Frågan är om jag ser någon utveckling? Jag tror inte det.

Annons

Magna Carta 2 är ett spel som inte tillför genren något alls. Det är en förutsägbar uppföljare på tomgång. Designen är fortfarande underskön att titta på och bitvis är det underhållande och riktigt engagerande. Men vi kan det här nu och det finns många andra spel som gjort det mycket bättre.
Plocka fram vilket rollspel som helst från slutet av nittiotalet – och spela det istället.


En skönhet på tomgång

Ännu ett JRPG (japanskt rollspel) till Xbox 360 har anlänt till våra nordliga breddgrader. Vackra vyer och tonårspojkar med minnesförlust bär på hotet om världens undergång på sina axlar.


2
Vi diggar
  • Unik och snygg design
  • realtidsstrider
Vi dissar
  • Been there
  • done that
Visa kommentarer / Kommentera nu
En skönhet på tomgång - Magna Carta 2
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17