Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Lego City Undercover

Ett imponerande bygge

Utan någon välkänd storfilm att luta sig mot har TT Games tvingats rasera den stabila grunden för att hitta nya användningsområden för de danska byggklossarna.

Sedan mitten av 00-talet har Traveller’s Tales och TT Fusion pumpat ut sina filmparodier och även om det alltid har funnits spelmässiga brister är det bara att applådera det åldersöverskidande konceptet. Att spela tillsammans med barn blir helt enkelt lite mindre plågsamt när upplevelsen strösslas av underfundig referenshumor och populärkulturella referenser. legoCU_4

Att Lego City Undercover saknar både samarbetsläge och filmisk förlaga är med andra ord djupt oroande och att det lånar upplägget från Grand Theft Auto-serien gör det knappast barnvänligare. Visst är gatorna rensade från prostituerade och det går naturligtvis inte att hänge sig åt slentrianmässiga massmord – men det fria upplägget kan vara svårt att greppa för de yngsta.legoCU_2

Möt Chase McCain
I spelet stiftar vi bekantskap undercoversnuten Chase McCain i hans jakt på kriminella i Lego City. Det finns inget nyskapande i berättelsen och den linjära uppdragsstrukturen bjuder inte på några större överraskningar, men samtidigt går det inte att värja sig mot utvecklarnas uppenbara kärlek till projektet. Produktionsvärdena känns förvånansvärt höga och uppfinningsrikedomen är på topp.

legoCU_1

Träffsäker humor
När det kommer till humorn varvas ordvitsar och slapstickkomik med smarta filmreferenser och träffsäkra stilgrepp. The Dark Knight, Titanic och Nyckeln till frihet är bara några av de filmer som parodieras.

Annons
legoCU_3

Att emellanåt behöva använda wii-paddan för att skanna staden efter gömda legobitar blir snart enahanda, men i övrigt är spelet både fartfyllt och rikt på variation. Den slafsiga och oprecisa kontrollen känns igen från tidigare Lego-spel och fordonsfysiken lämnar mycket att önska, men på det hela taget lyckas Lego City Undercover blåsa nytt liv i en ganska trött spelserie.

Lego City Undercover

Utan någon välkänd storfilm att luta sig mot har TT Games tvingats rasera den stabila grunden för att hitta nya användningsområden för de danska byggklossarna.


4
Vi diggar
  • Humorn
  • Uppfinningsrikedomen
  • Hantverket
Vi dissar
  • Laddningstiderna
  • Kontrollen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Lego City Undercover - Ett imponerande bygge
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17