Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Sömnig Zombieslakt

Left 4 Dead 2

Uppföljaren till den populära zombieapokalyps-shootern Left for dead är här. Med ett upplägg som det borde vara omöjligt att misslyckas med är det just precis vad Valve har lyckats göra.

Vi är lämnade för att dö… Igen
Originalet ”Left 4 Dead” lanserades för ett år sedan och som inte skyltade med något mer än ”I det här spelet kommer du få skjuta zombies, väldigt många zombies”. Uppföljaren följer här slaviskt i sin föregångares fotsteg. Det hela går ut på att du väljer en karaktär och spelet rivstartar på en gång! Glöm allt vad story heter – här gäller det att ta sig från punkt A till punkt B, och däremellan finns det horder och åter horder av, just det, zombies.

Det finns en del nyheter. Du får bekanta dig med nya platta karaktärer, springa i cirklar i nya banor av varierande kvalitet, som tur är bjuds det på en kreativ vapenarsenal som stekpannor och elgitarrer. Jag hittar också några nya spellägen.

Just shoot me
Det här spelet är ärligt talat inte en vacker syn. Den nu över fem år gamla Source-motorn från Half-Life 2 känns pinsamt förlegad. Än värre blir det när vi väljer att sätta igång med samarbetskampanjen på delad skärm. Det är för mig obegripligt att ett spel som fokuserar så mycket på co-op inte har ett mer välarbetat split screen-läge än detta. Det krävs inte mycket action innan spelets framerate-nivå sjunker snabbare än Titanic (gäller Xbox 360).

Efter knappt halva kampanjen börjar suckandet. Jag inser att variationen flög ut lika snabbt som nästa, förutsägbara zick-zackande zombiehord stormar mot oss. När vi sedan blir attackerade av 2000 zombies är det varken rädsla eller panik som uppstår, utan ett irriterande kaos. Vi springer runt som tokar, viftar febrilt med alla vapen och står till slut segrande i striden. Vi vet absolut inte hur det gick till.

Annons

Hugg tag då, zombi!
Jag är medveten om att en hel kritikerkår mer eller mindre hyllat Left 4 Dead 2, men de har helt enkelt fel och jag rätt. Visst är det kul att slakta zombier, i en kvart eller så. När co-op-upplevelsen förstörs av låga framerates är besvikelsen total. Och att spela Left 4 Dead 2 ensam i soffan är inte samma sak, men som tur är finns onlineläget som räddar spelet en aning.

Sömnig Zombieslakt

Uppföljaren till den populära zombieapokalyps-shootern Left for dead är här. Med ett upplägg som det borde vara omöjligt att misslyckas med är det just precis vad Valve har lyckats göra.


2
Vi diggar
  • Intensivt
  • blod och splatter i mängder
  • flera spellägen
  • slakta zombies med gitarr
Vi dissar
  • Fult
  • enformigt
  • frame-drops
  • borde släppts som expansion
Visa kommentarer / Kommentera nu
Sömnig Zombieslakt - Left 4 Dead 2
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17