Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Konsten att döda snyggt

Assassin’s Creed: Brotherhood

Vi har knappt hunnit torka blodet från knivarna innan det har blivit dags att återvända till renässansens Italien och dess rika kultur av byggnader, vin och lönnmördare.

Sekunden efter att protagonisten tillika lönnmördaren Ezio Auditore da Firenzes äventyr från Assassin’s Creed 2 avslutades är allt i staden Rom kaos och korrupt militär syns överallt. I detta kritiska läge tar Brotherhood vid. Ezio har blivit ledare för den lönnmördarorganisation som ansvarar för att ställa saker och ting till rätta genom mottot ”hjälpa fattiga – döda rika”, ett uppdrag som passar honom och hans nya dödsfräna helskägg perfekt.

Stora likheter med föregångaren
Grafiskt sett ser få saker annorlunda ut i Brotherhood, vilket faktiskt inte är en negativ sak då det innebär stora, öppna och extremt detaljrika miljöer. Även kontrollerna är i stort sett identiska som föregångaren. Ezio syns fortfarande i tredjeperson när han driver runt i spelvärlden och hans hopp- och klättringsfärdigheter mellan hustak och gränder är fortfarande barnsligt lätta att utföra med ett par simpla knapptryck.

Ett mer varierande spel
Assassin’s Creed-spelen har tidigare fått sig en knäpp på näsan för att vara enformiga upplevelser. Ubisoft har därför vidgat spelarens variation av uppdrag och hur dessa ska tacklas i Brotherhood. En av de mer praktiska nyheterna är att Ezio nu kan ta hjälp av sitt lönnmördargäng för att nå sina mål. Tjänsterna kan bland annat bestå av att peka ut en speciell person som ska bita i gräset till att kalla ner ett regn av pilar på intet ont anande vakter.

Annons

Katt- och råttalek
Seriens purfärska onlineläge innehåller fyra spelsätt som bygger på samma princip som soloäventyret. Oftast blir man tilldelad ett mål (en annan spelare) och ska försöka ta död på denne. Det låter kanske inte så svårt, men kruxet är att du själv samtidigt är jagad av en tredje spelare. Lägena varierar mellan att utföra dessa uppdrag på egen hand eller som en del av ett lag. Onlineläget känns unikt och nytänkande. Pulsen ligger på en stadigt hög nivå under jakten efter levande offer vare sig man lurpassar i en höstack eller smidigt och osynligt glider med i en folksamling.

En vandring på hustaken
Att få brist på saker att göra i Brotherhood är ingen risk. Du kan följa den snitslade vägen till spelets pampiga slut, eller så väljer du att på vägen hjälpa till att bygga upp förstörda delar av Rom. Genom att hjälpa till får du snabbt pengar på kontot som senare kan användas till att utöka förrådet av vapen, medicin och kläder.

Passar du på att verkligen suga in den atmosfär och känsla spelets frihet levererar, blir Brotherhood magnifikt. Rom är en fantastiskt snygg stad med alla dess gränder och sevärdigheter. En stad dit jag mer än gärna återvänder.

Konsten att döda snyggt

Vi har knappt hunnit torka blodet från knivarna innan det har blivit dags att återvända till renässansens Italien och dess rika kultur av byggnader, vin och lönnmördare.


4
Vi diggar
  • Grafiken
  • storyn
  • miljöerna
Vi dissar
  • Aningen diffusa kontroller och skumma kameravinklar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Konsten att döda snyggt - Assassin’s Creed: Brotherhood
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17