Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Kommande spel våren 2016

12 spel att se fram emot

Vilken är egentligen den allra sämsta spelmånaden? Vissa säger december. Andra säger januari. Som tur är ser spelvåren 2016 ut att bli en riktig höjdare. Här är vår lista på 12 kommande spel vi ser fram emot mest.

Xcom 2

Fans av turordningsbaserade eerategispel har knappast undgått att Firaxis filar på en uppföljare till utmärkta Xcom: Enemy Unknown. Spelet utspelar sig 20 år efter föregångaren och bygger på antagandet att Xcom förlorade striden mot utomjordingarna.

Format: Pc
Släppdatum: Ute nu

Jämför priser på Xcom 2 här.

Annons

Firewatch

Har du hängt på internet de senaste åren har du förmodligen sett någonting av den unge formgivaren Olly Moss, mest känd för sina stilistiska filmaffischer i svart, rött och vitt. För några år sedan gjorde han omslaget till Resistance 3 och nu har ritat ett helt spel. Firewatch utspelar sig i Wyomings vildmark där du i rollen som frivilligbrandman blir indragen i ett dialogdrivet mysterium.

Format: Linux, Pc, Os X, Playstation 4
Släppdatum: Ute nu

Unravel

På sommarens E3-mässa stal Coldwood Interactive showen med sin charmiga pusselplattformare Unravel, i vilket spelaren lotsar en garnfigur genom svensk natur kantad av fysikbaserade pussel. Garnfiguren heter Yarny och är bland det charmigaste som någonsin stått på två ben.

Format: Pc, Playstation 4, Xbox One
Släppdatum: Ute nu

Läs även
Lista: Spelhösten 2015 – 7 spel att se fram emot
Recension Just Cause 3 – Större, bättre, snyggare
Recension: Call of Duty 3: Black Ops 3 – Bättre än på många år

Street Fighter 5

Med 2008 års Street Fighter 4 gick Capcom tillbaka till rötterna. Fansen gillade vad de fick och genren fick ett uppsving. När det vankas numrerad uppföljare är den största nyheten att man ersatt fokus-attacken med någonting som man kallar V-triggers – i övrigt är det mesta sig likt. Så varför inte damma av arkadstickan och ge dig in i matchen?

Släpps: 16 februari
Format: Pc, Playstation 4

Far Cry Primal

Om du spelar Far Cry-spelen för vildmarksupplevelsen kommer du inte att bli besviken på stenåldersliret Far Cry Primal. Slagordet är ”tillbaka till naturen” med primitiva vapen i en primitiv värld. Men du har mer än bara pilbåge och stenyxa till ditt förfogande. Som en ”beastmaster” kan du nämligen kommunicera med djur – och använda dem i kampen mot andra stammar.

Genre: Friluftsaction
Släpps: 23 februari

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Väntan på nästa stora Zeldatitel börjar bli så lång att vi undrar om det ens kommer att släppas till Wii U, eller om vi får vänta på nästa hårdvara. Till dess får vi nöja oss med en hd-uppdatering av The Legend of Zelda: Twilight Princess som släpptes till Gamecube och Wii 2006. Det är inte bäst i serien, men för dem som går igång på de mörkare och mer realistiska Zelda-spelen lär det bli ett kärt återseende.

Format: Wii U
Släpps: 4 mars

Tom Clancy’s The Division

Svenska Massives onlinebaserade rollspel utspelar sig i New York ett par veckor efter att en pandemi har slått ut i stort sett hela samhället. Staden är under karantän och folk börjar bli desperata. För dig som spelare handlar det om att gå samman med andra för att slåss om de brödsmulor som finns kvar.

Format: Pc, Playstation 4, Xbox One
Släppdatum: 8 mars

Quantum Break

Med Max Payne och Alan Wake har finska Remedy visat att de kan göra bra spel. Med kommande Quantum Break går de ifrån traditionen att döpa spel efter deras huvudkaraktärer, men vi känner igen oss i det actionbetonade tredjepersonsupplägget. Den här gången varvas spelsessionerna med en interaktiv tv-serie vars innehåll förändras beroende på hur du spelar.

Format: Xbox One
Släppdatum: 5 april

Dark Souls 3

Efter Demon’s Souls, Dark Souls 1 och 2 och Bloodborne är vi riktigt nyfikna på om From Software med Hidetaka Miyazaki i spetsen lyckas överträffa sig själva ännu en gång. Vi väntar oss såklart ett storslaget mästerverk, men blir nöjda även om vi ”bara” får ett Dark Souls för den nya konsolgenerationen. Liksom i föregångarna handlar det om att ta sig fram genom en ogästvänlig och gåtfull fantasyvärld, fylld till bredden av ettriga fiender och gigantiska bossar.

Format: Pc, Playstation 4, Xbox One
Släppdatum: 12 april

Uncharted 4: A Thief’s End

Utvecklaren Naughty Dog har inte gjort någon hemlighet av att Uncharted blir deras sista spel med Nathan Drake i huvudrollen – och med tanke på vilket vilket actionspäckat fyrverkeri serien bjudit på genom åren väntar vi oss en storslagen avslutning. Behöver vi säga att det ser äckligt galet toksnyggt ut?

Format: Playstation 4
Släpps: 27 april

Mirror’s Edge Catalyst

Svenskutvecklade Mirrors Edge hyllades av kritikerna när det släpptes 2008, men tyvärr fick det inte samma genomslag hos spelköparna. Med nystarten Mirror’s Edge Catalyst gör Dice ett nytt försök. Liksom förra gången handlar det om parkourhoppande i förstapersonsperspektiv i en stiliserad dystopi av glas och stål. Den här gången har hjältinnan Faith en öppen värld under sina fötter.

Format: Pc, Playstation 4, Xbox One
Släpps: 26 maj 2016

No Man’s Sky

Med ett vidsträckt universum som genereras i takt med att spelaren upptäcker det lever emotsedda No Man’s Sky upp till sitt epitet ”världens största spel”. Vad man ska göra i den galet stora världen är inte lika självklart, men av det vi har fått se handlar det om rymdstrider, utforskande, rymdskeppspill och kolonisering. Allt tillsammans med andra spelare – så klart.

Format: Playstation 4, Xbox One
Släppdatum: juni

Läs även
Lista: Spelhösten 2015 – 7 spel att se fram emot
Recension Just Cause 3 – Större, bättre, snyggare
Recension: Call of Duty 3: Black Ops 3 – Bättre än på många år

Visa kommentarer / Kommentera nu
Kommande spel våren 2016 - 12 spel att se fram emot Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17