Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Intervju: Carolina Ravassa

Rösten till Sombra i Overwatch

På Comic Con Stockholm träffade Digital Life röstskådespelaren Carolina Ravassa, som är mest känd som rösten till karaktären Sombra från spelet Overwatch.

Hej! Hur fick du jobbet?
– Som skådespelare i USA gör man provspelningar hela tiden för film, tv, reklam, animation och tv-spel. Det är som att göra en miljon arbetsintervjuer. När jag gjorde Sombra för två år sedan visste jag inte vad det handlade om eftersom Blizzard är väldigt hemlighetsfulla. När de hörde av sig mindes jag inte vad det handlade om för att det var så längesen.

Visste du vad Overwatch var innan du provspelade?
– Nej, jag hade ingen aning. Det var inte förrän jag var på Blizzcon när de skulle avslöja Sombra som jag insåg vad det handlade om.

Vad har det betytt för dig att få den här rollen?
– Jag hade inte sysslat med röstskådespeleri innan, så det öppnade verkligen dörrar för mig. Det har också gett mig Overwatch-familjen med alla röstskådespelarna som är fantastiska människor och mina nya vänner. Jag hade heller aldrig varit på ett konvent tidigare och visste knappt var det var, men nu har jag troligtvis varit på över tjugo. Det betyder så mycket för mig. Det är en underbar ny del av mitt liv.

Från utsidan känns det verkligen som att ni röstskådespelare är ett härligt gäng som gör saker tillsammans. Är det så?
– För det mesta. Vi försöker träffas i Los Angeles ibland och jag träffar Anjali Bhimani (röstskådespelare till Symmetra) ganska ofta. När jag bodde i New York tog jag lunch med Jen Cohn (Pharah) och Lucie Pohl (Mercy) ganska ofta. Vi försöker hålla kontakten.

Annons

Vilka karaktärer i Overwatch är dina favoriter?
– Jag tycker att många är skojiga. Den senaste tiden har jag börjat gilla Junkrat väldigt mycket, då han är både galen och rolig. Dessutom älskar jag den australiska accenten. Jag tycker nog att alla har något speciellt över sig. Det beror nog på vilket humör jag är på, men de är coola allihopa.

I kortfilmen ”Infiltration”, som introducerade Sombra, gjorde hon ”the boop”, som blev ett stort fenomen. Hur gick det till?
– Efter att hon gjorde det i klippet flög det hela iväg, då folk började fråga på Twitter om jag kunde ”boopa” dem. Fler och fler började fråga om jag kunde göra det, så jag gjorde det. Vi tittade på det amerikanska valet och väntade på att få se vilken president som skulle vinna, så det var lite som ett tidsfördriv. Jag tror att jag boopade över tusen personer den där kvällen.

Overwatch Animated Short – “Infiltration”

Hur kändes det när Sombra avslöjades och fick reaktioner?
– Jag har alltid gillat karaktären, så jag hoppades att hon skulle få ett positivt mottagande. På Blizzcon blev det tydligt att folk var exalterade, så även jag. Även om en del inte tycker om henne eftersom hon är svår att spela eller jobbig att möta, tror jag att de flesta tycker om henne som karaktär. Det gör mig glad, för hon är rolig, mörk och sarkastisk på samma gång.

Hur ofta spelar du och de andra röstskådespelarna in för Blizzard?
– I början fick vi spela in alla repliker under ungefär fyra-fem timmar långa sessioner. Nu när karaktären är ute, ringer de kanske en eller två gånger per år beroende på om de behöver nya repliker eller om ett event är på gång, men det är inte så ofta.

Men skulle du säga att ni är ambassadörer för spelet?
– Vi upplever det i alla fall så. Eftersom spelet är så populärt och älskat över hela världen känner vi oss väldigt hedrade att vara en del av det och älskar att sprida glädjen vidare.

Spelar du Overwatch nu när du vet vad det är för något?
– Jag är en usel spelare. Jag har försökt, men jag var väldigt dålig med Sombra eftersom hon är så svår att spela med. Jag har dessutom inte tid att spela tv-spel, skrattar hon. Jag älskar att så många spelar det, men jag är ingen ”gamer”. Jag föredrar utomhusaktiviteter, som att vandra. Jag älskar att vara en del av spelet, men jag är inte särskilt bra på min karaktär.

Vem av de övriga röstskådespelarna skulle du säga att du är närmast vän med?
– Jag skulle nog säga Anjali (Symmetra). Vi har rest mycket mycket det senaste året och vi har lärt känna varandra. Vi klickade, helt enkelt. Vi gillar bland annat att göra roliga filmer till våra fans och har väldigt kul tillsammans. Det är tråkigt att vi inte har varit på så många konvent tillsammans de senaste månaderna, men vi har varit upptagna med annat. Jag hoppas att få hänga med henne mer i oktober när jag är klar med min europaturné.

Är det första gången du är i Sverige?
– Ja, jag är väldigt exalterad över det. Jag stannar en lite längre stund, så att jag kan utforska Stockholm.

Har du träffat några fans?
– Ja, när jag skrev autografer. Jag fick öva in lite olika svenska namn och uttal. Alla var väldigt gulliga och exalterade över att få träffa Sombra.

När träffade du Matilda Smedius* för första gången?
– Det var bara för två veckor sedan i Sacramento. Vi gjorde en video ihop där hon lärde mig att säga repliken ”alla till mig” och jag lärde henne några spanska fraser.

(*Rösten till den svenska karaktären Brigette i Overwatch, som också var gäst på Comic Con.)

Vilken är din favoritreplik med Sombra?
– Jag har väldigt många, men jag gillar en jag säger i kortfilmen. ”Relax. I’m not going to kill you.”

Vilken replik vill folk oftast att du säger när de träffar dig?
– De flesta älskar ”everything can be hacked and everyone” eller ”mess with the best and die like the rest”.

Läs vår recension av Overwatch här.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Intervju: Carolina Ravassa - Rösten till Sombra i Overwatch Spel, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17