Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Inför E3 2017

Vad vi kan vänta oss av årets stora spelmässa

Den 13 juni drar årets största och viktigaste spelmässa E3 av stapeln i Los Angeles. Digital Life kommer naturligtvis att finnas på plats för att bevaka presskonferenser, göra intervjuer med de hetaste utvecklarna och klämma på de senaste spelen.

Nintendo kör sina Nintendo Direct-sändningar

För några år sedan fimpade Nintendo sina E3-presskonferenser för att istället sända sina nyheter på webben i ett format som de kallar Nintendo Direct. Däremot finns de kvar på mässgolvet, och där ser vi fram emot att äntligen få testa det sprudlande och fantasieggande plattformsspelet Super Mario Odyssey som ska släppas senare i år.

Vad hoppas vi mer på? Fler spel till den nya konsolen Switch hade verkligen inte skadat. Splatoon 2 och Arms kommer naturligtvis att finnas på plats, men framförallt är det de nya utannonseringarna vi ser fram emot. Vågar man hoppas på ett nytt Metroid-spel?

Samtidigt är Nintendo 3DS långt ifrån död, och om vi känner Nintendo rätt kommer de att viga en stor del av sin monteryta åt sin trotjänare. Efter förra sommarens megasuccé Pokémon Go skulle vi bli förvånade om de inte har minst ett nytt Pokémon-spel i rockärmen.

Läs vår recension av Mario Kart 8 Deluxe till Nintendo Switch här.

Annons

Sony

Sony har på senare år satt ribban galet högt genom att ösa på med publikfriande överraskningar. Frågan är om man kan hålla uppe tempot ett år till eller om förrådet med älskade men bortglömda varumärken börjar sina?

Förutom överraskningar i massor förväntar vi oss att få titta närmare på det nya God of War-spelet, Uncharted: The Lost Legacy, Hideo Kojimas nya spel Death Stranding, Final Fantasy VII-remaken som är under utveckling och – så klart – The Last of Us 2!

Det ska också bli intressant att se hur mycket hårdvarusnack det blir. Sedan förra årets mässa har både Playstation 4 Pro och bildskärmsvisiret Playstation VR släppts och nu vill vi ha anledningar att öppna våra plånböcker. Att man redan nu kommer att avslöja Playstation 5 bedömer vi inte som särskilt troligt.

Läs vår recension av Uncharted 4: A Thief’s End här. Och The Last of Us här.

Läs även
Test: Blue Microphones Yeti (mikrofon)
Test: Blue Microphones Lola
Test: Blue Microphones Mo-Fi (hörlurar med inbyggd förstärkare)

Microsoft

Microsoft är särskilt intressanta i år när de faktiskt har en helt ny spelkonsol att visa upp. Konsolen i fråga är den maxade Xbox Scorpio som ska släppas vid årets slut och enligt uppgift bjuda på så mycket prestanda att den skickar Playstation 4 Pro raka vägen till skamvrån.

Vad kommer den att heta? Vilket datum släpps den? Vad kommer den att kosta? Exakt hur snygga kommer spelen att bli? På E3 får vi svaren.

Annars då? Eftersom det är Microsoft vi pratar om ligger det nära till hands att förvänta sig ett nytt Halo-spel, Forza Motorsport 7 och kanske någonting som har med Gears of War att göra? Vågar man hoppas på att Rockstar dyker upp för att visa upp Red Dead Redemption 2, som nyligen blev uppskjutet till våren 2018?

Ubisoft

Ubisoft har inte gjort någon hemlighet av att vi kommer att få se Far Cry 5 (som tydligen ska utspela sig i Montana), The Crew 2 och Assassin’s Creed: Origins, som ska utspela sig i antika Egypten. Sedan kommer man säkert att lägga orimligt mycket tid på något nytt Just Dance-spel också. Ingen Ubisoft-presskonferens utan ett obekvämt dansnummer!

Electronic Arts

Liksom Nintendo har Electronic Arts slutat hålla traditionella presskonferenser i anslutning till mässan. I år kör man istället sitt tredagarsevent EA-Play, som inleds med en webbsänd presentation.

I år kan vi bland annat se fram emot Star Wars: Battlefront 2 (som till skillnad från föregångaren har en ordentlig enspelarkampanj) det nya Need for Speed-spelet och Fifa 18. Men i vanlig ordning är det de förmodade överraskningarna som kittlar mest. Mass Effect-serien har man tydligen lagt på is, men med tanke på hur många spännande varumärken speljätten har i sin ägo kan man aldrig riktigt veta vad de drar upp ur säcken.

Bethesda

I skrivande stund vet vi inte så mycket om vad Bethesda kommer att visa upp, men räkna med ett stort fokus på flerspelarfesten Quake Champions. I den inbjudan som skickas ut till pressen hintas det om att två nya spel kommer att avslöjas. Ett nytt rollspel i Elder Scrolls-serien hade såklart inte varit fy skam.

Läs även
Test: Blue Microphones Yeti (mikrofon)
Test: Blue Microphones Lola
Test: Blue Microphones Mo-Fi (hörlurar med inbyggd förstärkare)

Activision

Activision satsar stort på två kort i år: Call of Duty: WW2 och Destiny 2. Men det räcker för oss. Frågan är om återgången till krutrök, pansarvagnar och skyttegravar kan skaka liv i den trötta Call of Duty-serien efter de senaste årens trötta science fiction-utflykter.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Inför E3 2017 - Vad vi kan vänta oss av årets stora spelmässa Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17