Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Infamous: Second Son

Första intrycket

Den 21 mars släpps Playstation 4-exklusiva Infamous: Second Son i Sverige. Digital Lifes Henrik Blomgren har bjudits in för att provspela och det här är hans intryck.

Vad är Infamous: Second Son?
– Infamous: Second Son är den tredje delen i Sucker Punchs Infamous-serie som 2009 golvade oss med sin säregna mix av superhjältekrafter, moraliska val och öppna miljöer. Den här gången har man slängt ut tråkmånsen Cole McGrath och slängt in en ung, graffittimålande snygging med slitna jeans och skejtarmössa.

infamous_Orbital-apex-from-trailer

Vad fick du spela?
– Jag fick börja spela en dryg timme in i spelet, just som huvudkaraktären Delsin ställs inför ett svårt beslut. Efter att ha valt om jag skulle vara snäll eller elak fick jag spela ett uppdrag, för att sedan börja om och välja den andra förgreningen. De båda uppdragen visade upp en tilltalande mix av stridande, smygande och parkour-hoppande.

Fräckaste nyheten?
– Den mest uppenbara nyheten är att det numera går att suga åt sig krafter från annat än elektricitet. När jag absorberade neon från färgglada skyltar fick jag neonkrafter och när jag sög upp rök från skorstenar fick jag rökkrafter. En inte allt för långsökt gissning är att spelet kommer att bjuda fler varianter än så.

inFAMOUS_Second_Son-Neon_run_blast

Hur mycket ”nästa generation” känns det?
– Infamous: Second Son är ett snyggt spel med regnblöta gator, verklighetstrogna animationer och läckra ljuseffekter. Staden är stor och detaljerad och grafiken är följsam, men jag vet inte om det är spelet som kommer få dig att släppa allting och utropa “framtiden är här!”.

Annons

Är du pepp på det färdiga spelet?
– Ja det är jag. Även om jag blev lite mätt på Infamous efter den andra delen verkar Sucker Punch ha gjort tillräckligt mycket nytt för att ännu ett spel ska kännas relevant. I första hand tänker jag på den nya huvudkaraktären, flytten till Seattle och de nya superkrafterna.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Infamous: Second Son - Första intrycket Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17