Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Högsäsong 2014

Den bästa tiden börjar nu!

Jul, påsk och midsommar kan slänga sig i väggen. För spelentusiaster finns det bara en högtid värd namnet. Den pågår från oktober till december och kännetecknas av tunga spelsläpp, episka äventyr och efterlängtade uppföljare.

Alien Isolation

Plattform: Windows, Ps3, Ps4, Xbox 360, Xbox One
Släpps: 7 oktober
För 25 år sedan fick vi lära oss att ingen kan höra oss skrika i rymden, och när en av historiens mest omhuldade rymdrysare hamnar i händerna på The Creative Assembly är det den tryckande skräcken som står i fokus. Och nej, Alien Isolation kommer inte att bli ännu en generisk rymdskjutare. När Amanda Ripley åker till Nostromo för att leta efter din mor gör hon det obeväpnad.

alienisolation

The Evil Within

Plattform: Windows, Ps3, Ps4, Xbox 360, Xbox One
Släpps: 17 oktober
För nästan två decennier sedan gav han oss Resident Evil och nu är Shinji Mikami tillbaka för att ännu en gång skrämma vettet ur oss. Klichéerna är många, men det är ingenting som hindrar Sebastian Castellanos morbida färd in i mörkret från att kännas angelägen. Nu undrar vi bara om den kassaskåpshövdade elakingen Boxman har någon koppling till det gamla e-handelsföretaget.

evilwithin

Sunset Overdrive

Plattform: Xbox One
Släpps: 31 oktober
Under förra konsolgenerationen klagades det på den gråbruna färgskala som i princip alla actionspel vältrade sig i. Med den bakgrunden känns den färgsprakande actionmackan Sunset Overdrive som en frisk fläkt. Galna och fartfyllda sammandrabbningar utlovas – och som vanligt när Insomniac Games står för kalaset är vapenarsenalen av det spektakulära slaget.

Annons
sunset-overdrive

Call of Duty: Advanced Warfare

Plattform: Windows, Ps3, Ps4, Xbox 360, Xbox One
Släpps: 4 november
Att ett nytt år innebär ett nytt Call of Duty är lika säkert som att det nya spelet kommer att bjuda på mer av allt som vi lärt oss att förknippa med serien. Kraften i de nya spelkonsolerna gör årets iteration till en visuell smällkaramell, och visst uppmuntrar det futuristiska temat till ett visst nytänkande när det kommer till puffror och killstreak-belöningar. Men i allt väsentligt är det Call of Duty en gång till.

CoD-AW

Assassin’s Creed: Unity

Plattform: Windows, Ps4, Xbox One
Släpps: 12 november
Den 12 november fortsätter Ubisofts bloddrypande resa genom historien och den här gången gör vi ett nedslag i franska revolutionen. I år har man lagt allt fokus på den nya konsolgenerationen och resultatet är en rejäl uppdatering. Man har lagt stort fokus på samarbete och om det fungerar lika bra som Ubisoft vill få oss att tro kommer vi inte att bli besvikna.

Assassin's-Creed--Unity

Far Cry 4

Plattform: Windows, Ps3, Ps4, Xbox 360, Xbox One
Släpps: 18 november
Uppföljar-bonanzan fortsätter och näst på tur är sandlådeskjutaren Far Cry. I den fjärde delen bär det av till Kyrat i Himalya, där en minst sagt hänsynslös regim regerar. Har du alltid drömt om att få avfyra en bazooka ridandes på en elefant? Nu har du din chans! En kul finess är att en uppkopplad kompis kan hoppa in i ditt spel utan att själv äga ett exemplar.

farcry3

Little Big Planet 3

Plattform: Ps3, Ps4
Släpps: 19 november
När Little Big Planet återvänder för en tredje numrerad del har Media Molecule lämnat över huvudansvaret till Sumo Digital, men efter att ha provat spelet på E3-mässan är vi inte oroliga. Det är supergulligt och galet kreativt, och introducerandet av tre nya karaktärer ger problemlösningen en dynamik som tidigare saknats.

little-big-planet3

Dragon Age: Inquisition

Plattform: Windows, Ps3, Ps4, Xbox 360, Xbox One
Släpps: 21 november
Bioware kan inte anklagas för att vara konsekventa när det kommer till titlar, men den luddiga suffixhanteringen till trots är Dragon Age: Inquisition det tredje spelet i serien. Hör du till skaran som blev besviken på de begränsade möjligheterna och de avgränsade områdena i Dragon Age 2? I så fall kan du glädja dig med att Bioware har lyssnat på kritiken. Mäktigt är en underdrift.

dragonage3

Visa kommentarer / Kommentera nu
Högsäsong 2014 - Den bästa tiden börjar nu! Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17