Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Gamescom 2013

Senaste nyheterna från spelmässan!

Nere i Köln håller spelmässan Gamescom på för fullt. Här samlar vi de hetaste nyheterna, de mäktigaste filmsnuttarna och de största snackisarna.

Playstation 4 har fått ett datum!
Det hade sagts att den skulle släppas i november, men vi har inte fått något datum, förrän nu. Idag gick Sony ut med att Playstation 4 släpps i Europa den 29 november. Strax efter löning med andra ord.

Fable Legends utannonserat
Tidigare idag (tisdag) avslöjade Microsoft och Lionhead Studios att man håller på att utveckl ett spel som heter Fable Legends för Xbox One. Informationen är knapphändig, men enligt säkra källor ska spelet utspela sig 400 år före det första Fable-spelet och erbjuda co-op för fyra spelare.

Annons

Ryse visar upp sig i ny trailer
Idag dök det upp en ny trailer för spelet Ryse, som Crysis-gänget Crytek håller på att utveckla till Xbox One. På E3 mässan tidigare i år fick vi se lite av äventyret och den här gången är det spelläget ”Gladiator” som står på menyn.

Xbox One tar fram fightern inom dig
Fightingspel och rörelsekontroller har aldrig varit någon lyckad kombination. Kanske blir det ändring på det nu när Fighter Within lanseras tillsammans med Xbox One och den nya, förbättrade, Kinect-kameran. Titta på trailern och döm själva.

Ny film och info om Call of Duty: Ghosts
Att ett av höstens storspel heter Call of Duty: Ghosts vet vi redan. Frågan är bara hur häftigt det blir. Idag kunde Microsoft stoltsera med att all nedladdningsbart material till spelet kommer att släppas till deras konsoler först och att spelet kommer att Xbox One-versionen kommer att ha dedikerade servrar.

Fet Fifa 14-trailer
Tidigare idag avslöjade Microsoft att alla som förbokar Xbox One får ett Fifa 14-spel på köpet. Om det gäller även i Sverige och de andra länder där konsolen blivit försenad till 2014 är fortfarande oklart, men medan vi väntar på svar finns det en ny trailer att kika på:

Gameplayfilm från The Sims 4
Att livssimulatorn The Sims har varit under utveckling sedan en tid tillbaka har inte varit någon hemlighet, och idag dök det upp en filmsnutt som visar hur spelet kommer att se ut och fungera. Den här gången satsar man på att bygga en emotionell upplevelse där ilska, lycka och passion påverkar våra simmars liv. Visst ser det ganska festligt ut?

Gran Turismo 6 har fått ett släppdatum
Nästa del i Polyphony Digitals anrika racingsimulator är som bekant på gång till Playstation 3 (jepp, det är fortfarande inte tal om någon version till Playstation 4) och nu har det fått ett datum. Spelet ska släppas den 6 december och innehålla 1200 bilar, 71 banor och 33 destinationer. Playstationtrean får helt enkelt stå kvar på tv-bänken ett tag till!

Diablo 3: Reaper of Souls utannonserat
Börjar du tröttna på Diablo 3? I så fall kommer expansionen Reaper of Souls som ett brev på posten. Med den nya karaktärsklassen ”The Crusader”, nya monster, nya miljöer och högra nivåtak lär det väcka liv i många avdankade dräpare. Något släppdatum har vi i dagsläget inte.

Playstation 4-menyerna avtäckta
Vi har fått se en hel del spel, men om vi nu ska använda våra spelkonsoler till att surfa på nätet, strömma film och spela upp mediafiler är även menysystemet högintressant. Under Sonys presskonferens fick vi se det i rörelse, kontrollerat av en skönt tillbakalutad Shuhei Yoshida.

Ny trailer från Watch Dogs
Ett av höstens mest efterlängtade spel heter Watch Dogs och släpps till i princip allting som går att spela på. Under Gamescom fick vi inte bara veta att Ubisoft och Sony kommer att samarbeta kring en Watch Dogs-film – vi fick också se ännu en trailer som berättar om det Sony-exklusiva spelmaterial som är på gång.

Playstation 4-kontrollerna kommer i rött och blått!
Tycker du att Sonys svarta Playstation 4-kontroller ser fantasilösa ut? I så fall kan du glädja dig åt att de kommer att dyka upp i färgerna ”magma red” och ”wave blue” innan året är slut. I Europa uppges priset hamna på 59 euro.

ps4_kontroller

Titanfall ser fantastiskt mäktigt ut
Under Gamescom fick vi se en riktigt saftig trailer från Infinity Ward-avhopparna Respawn Entertainments kommande spel Titanfall. Spelet beskrivs bäst som ett framtids-Call of Duty med raketryggsäckar och stora robotar, och vi klagar inte:

Visa kommentarer / Kommentera nu
Gamescom 2013 - Senaste nyheterna från spelmässan! Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17