Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Turn 10 visar var skåpet ska stå.

Forza 3

Efter mycket blod, svett och tårar ute på asfalten har Alexander återvänt från racingvärlden för att avlägga rapport. Digital Life har spelat Forza Motorsport 3.

Bensin i blodet
Min Audi R8 rullar iväg på spelets absolut första race och det blir en åktur som får adrenalinet att pumpa direkt. I menyn står ”auto break” och ”suggested line” uppradat som båda är till för att hjälpa oerfarna bilförare genom att visa en linje att följa för att på bästa sätt ta kurvor eller bromsa automatiskt ifall spelet känner att du åker för fort. Jag stänger av dem direkt. Visst är det bra att kunna skräddarsy sin svårighetsgrad efter eget huvud, och möjligheten att kunna spola tillbaka tiden ifall man skulle tabba sig mitt i ett race är bra stödhjul för nybörjare – men vi som kan det här med bilspel gör bäst i att stänga av funktionerna och låta bli spolknappen helt för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.

Femhundra mil
Efter att ha bränt gummi på de flesta av banorna i spelet är jag varm i kläderna och min hårdtrimmade Nissan Skyline bränner förbi det mesta. När jag känner mig lite lekfull rullar jag ut McLaren F1 GT ur garaget och går några varv med den engelska monsterbilen med grepp från himlen, och som kontrast till det kör jag några varv i Ford GT för att känna på lite amerikansk muskelbil när den är som bäst. Hela tiden känns körupplevelsen väldigt verklig, men samtidigt lekfull. Turn 10 har slängt in runt 400 bilar att ratta runt i och varje bil är unik med sina särskilda köregenskaper. Forza 3 är inte ett GTR 2 eller Gran Turismo, men heller inget Need for Speed. Spelet balanserar på en skön gräns mellan verklighet och arkad och lutar mer åt simulatorhållet, utan att för den delen tumma på körupplevelsen som Gran Turismo ofta tenderar att göra.

Asfaltskärlek
Forza 3 består av ett karriärläge där du genom en kalender deltar i olika turneringar för att sedan kvala in för mästerskap och förhoppningsvis ta hem storkovan. Det finns även ett onlineläge för att utmana både vänner och folk från hela världen för att visa vem som verkligen bestämmer. När du känner för att ta en paus från racingen går det bra att varva ner i auktionshuset där folk säljer att från dekaler till topptrimmade bilar att ställa i garaget, du kan också ladda upp bilder och repriser för att sedan dela med dig av dina bravader till andra biltokiga.

Forza 3 är med andra ord packat med funktioner och bara den grejen att spelet ligger på två skivor gör att man inte kan låta bli att bli imponerad. Till spelets nackdel hör dock tidigare nämnda spolknapp som tar udden av svårighetsgraden, och du som vill ha hedern i behåll gör bäst i att låta bli funktionen helt.

Annons

Turn 10 visar var skåpet ska stå.

Efter mycket blod, svett och tårar ute på asfalten har Alexander återvänt från racingvärlden för att avlägga rapport. Digital Life har spelat Forza Motorsport 3.


4
Vi diggar
  • Grafiken
  • körkänslan
  • karriärläget
  • onlinedelen
  • skräddarsy svårighetsgrad
Vi dissar
  • Spolknappen
  • AI:n
  • laddningstiderna
  • tar mycket plats på hårddisken
Visa kommentarer / Kommentera nu
Turn 10 visar var skåpet ska stå. - Forza 3
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17