Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Förtitt: Wolfenstein: The New Order

Tillbaka med besked

Det är 1960 i en alternativ verklighet där nazisterna har vunnit kriget och lagt världen under sina fötter. Den 20 maj släpps svenskutvecklade Wolfenstein: The New Order.

I mer än trettio år har vi pangat brunskjortor med en intensitet som skulle göra självaste löjtnant Aldo Raine grön av avund och nu är det dags igen. Återigen spelar vi som den råbarkade B.J. Blazkowicz, som efter 14 år i sjukhussängen är redo att ta revansch på det tredje riket.

wolfenstein_Charge

En svensk angelägenhet
För första gången sedan 1992 håller sig Id Software helt utanför projektet. Istället är det Uppsalabaserade Machine Games som har fått ansvaret att ta serien in i 10-talet.

Det må vara studions första spel, men de är knappast nya i gamet. Flera av projektets nyckelpersoner kommer från Starbreeze där de har arbetat med Riddick och The Darkness, två spel som hyllats för sitt starka berättande och för sitt sätt att utmana spelmässiga konventioner.

Fullt fokus på kampanjen
Utmanar konventioner gör de även den här gången, och i synnerhet den som säger att precis alla förstapersonsskjutare måste förpackas tillsammans med ett pliktskyldigt flerspelarläge. Det är ett djärvt drag, men samtidigt ligger det helt i linje med hur de har arbetat tidigare. Det här är ett äventyr för en spelare – så varför inte fokusera på att göra det så bra som möjligt?

Annons
wolfenstein_BigBoy

Explosiv action utlovas
Som främsta inspirationskälla nämner de 1992 års Wolfenstein 3D, och även om de säger sig ha balanserat skjutandet med äventyr och utforskande ser det färdiga spelet ut att bli en actionmacka utan like.w

Genom att förlägga handlingen till ett alternativt universum har de kunnat låta fantasin flöda fritt. I en inramning som bäst beskrivs som retro-sci-fi varvas kallt stål och industriellt obehag med laservapen, mech-robotar och drönare. Vapenarsenalen är bland det tyngsta vi sett, men det är ingenting som hindrar Blazkowicz från att på bästa 90-talsmanér ta en puffra (eller varför inte ett raketgevär?) i varje hand.

Wolfenstein: The New Order släpps till Windows, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 20 maj.

Läs även: Retro: Wolfenstein – Minnen från slottet

Visa kommentarer / Kommentera nu
Förtitt: Wolfenstein: The New Order - Tillbaka med besked Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17