Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Förtitt Battlefield 1: Tillbaka till dåtiden

7 saker vi tror oss veta om Battlefield 1

Medan konkurrenten Call of Duty tar ytterligare steg in i framtiden gör den svenskutvecklade Battlefield-serien det motsatta. Battlefield 1 tar oss tillbaka till första världskriget, komplett med zeppelinare, hästar och skyttegravar.

Namnet är konstigt, men bra!

Battlefield 1. När vi första gången smakade på titeln kändes den inte alls rätt. Det förra numrerade spelet hette ju Battlefield 4, så varför inte Battlefield 5? Men spelet utspelar sig trots allt under första världskriget, så varför inte? Efter några dagars tillvänjning känns det helgjutet.

Spelet utspelar sig under första världskriget

Tidigare spel i serien har utspelat sig under andra världskriget – men såhär långt tillbaka har serien aldrig tagit oss förut. I pressmaterialet lockar utvecklarna med tajta uppgörelser i en belägrad fransk stad, sammandrabbningar i italienska Alperna och hektiska strider i arabisk öken.

Vi kommer att få en enspelarkampanj

Enspelarkampanjen har aldrig varit seriens starkaste kort, men det är fortfarande inte tal om att stryka den ur ekvationen. Enligt förhandssnacket kommer vi att få följa flera olika soldater under spelets gång – bland annat den kvinnliga beduinkrigaren som syns trailern.

Annons

Vi kommer att få rida hästar

Alla spel blir bättre om man kan rida på djur. Så är det bara. Under första världskriget spelade hästar fortfarande en roll i krigföringen, så att vi får bestiga hästryggen är ingen högoddsare. Frågan är hur mycket de har att sätta upp mot spelets stridsvagnar?

battlefield 1 horse

Det är större fokus på närstrider

Att trailern visar svärd, bajonetter och spadar får oss att tro att det kommer att vara mer fokus på närstrider än tidigare. Ja tack!

Läs även: Förtitt: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det ser grymt snyggt ut

Redan när vi såg den första trailern kunde vi konstatera att det har hänt en hel del på det visuella planet – och det blev inte sämre av att Electronic Arts Patrik Söderlund berättade att all grafik kom direkt från spelmotorn Frostbite. Förstörbara miljöer och dynamiskt väder är några av nyheterna.

battlefield 1 zeppelin

Slagfältet är större än någonsin

Storslagna sammandrabbningar för upp till 64 spelare är en självklarhet, och den här gången ser striderna ut att bli större och mer hektiska än någonsin förut. Framförallt ser vi fram emot det nya spelläget Operations, som bygger på att strider förs på flera fronter och och där varje vinst och förlust får konsekvenser utanför den enskilda matchen.

Battlefield 1 släpps till Xbox One, Playstation 4 och Pc den 21 oktober.

Läs även
5 app-spel vi spelar i juni
Retro: Gamla skateboard-spel

Visa kommentarer / Kommentera nu
Förtitt Battlefield 1: Tillbaka till dåtiden - 7 saker vi tror oss veta om Battlefield 1 Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17