Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Förtitt: Call of Duty: Infinite Warfare

Den här gången går resan ut i rymden

Efter Modern Warfare och Advanced Warfare har det blivit dags för nästa kapitel i Call of Duty-sagan. I november släpps Infinite Warfare som är Infinity Wards senaste tillskott till spelserien som underhållit gapiga tonåringar sedan 2007.

Det var visserligen inte det första Call of Duty-spelet, men för de allra flesta börjar tidräkningen med 2007 års Call of Duty 4: Modern Warfare – ett galet välpolerat spel som ritade om kartan för hur förstapersonsskjutare ska se ut, kännas och spelas.

Sedan dess har det blivit ett spel om året, men även om utvecklarna Infinity Ward och Treyarch har delat på bördan har stagnationen varit ett faktum. Just därför kändes det som ett klokt val när Activision 2014 bestämde sig för att slänga in Sledgehammer Games i mixen och utöka utvecklingstiden till tre år.

Kommande Infinite Warfare har med andra ord varit under utveckling sedan lågvattenmärket Call of Duty: Ghosts som släpptes ungefär samtidigt som Playstation 4 landade i Sverige. Och om det spelet kändes sömning och bakåtsträvande ser Infinite Warfare ut att bli dess motsats. Den här gången går resan nämligen ut i rymden.

Call-of-Duty--Infinite-Warfare-soldat-och-skepp

I rymden kan ingen höra dig skrika

Redan i Call of Duty: Ghosts fick vi scener som utspelade sig på en rymdstation, men den här gången lämnar i jorden på allvar. Den första trailern målar upp ett dystert porträtt av en värld under attack. Raketryggsäckar och och robotar hintar om att vi återigen har tagit ett steg in i framtiden. Jordens resurser har tagit slut och rymden har koloniserats. Hotet kommer från den fascistiska utbrytarfraktionen The Settlement Defence Front och du spelar som Captain Reyes, kapten på rymdskeppet The Retribution.

Annons

I dagsläget har vi inte fått se så mycket av spelet, men i ett pressmeddelande utlovas nya miljöer, nya vapen och nya färdigheter. Enspelarkampanjen, som fortfarande lockar många köpare, kommer att täcka såväl det hederliga hukandet bakom sönderskjutna murar till bataljer i viktlöshet och storslagna rymdstrider.

Ny version av Call of Duty 4: Modern Warfare

Många köper ett nytt Call of Duty-spel enbart för flerspelarläget, men på den fronten har det varit tyst än så länge. Det enda vi vet är att Activision rör sig med de sedvanliga flosklerna om evolution och ”nästa nivå”. Om det är tomma ord eller om Call of Duty: Infinite Warfare kommer att vara ”ett stort steg för mänskligheten” får tiden utvisa. En kvalificerad gissning är att vi kommer att få se mycket mer av spelet på E3-mässan i början av juni.

Om du hör tills karan som tycker att det var bättre förr kan du glädja dig åt att man samtidigt passar på att släppa en grafiskt uppdaterad version av Call of Duty 4: Modern Warfare, lagom till spelets tioårsjubileum. Hur bra spelet står sig idag vågar vi inte uttala oss om, men nog ska det bli kul att återbesöka kartor som Bloc, Creek och Crossfire.

Call-of-Duty--Infinite-Warfare-soldat

Call of Duty: Infinite Warfare och Call of Duty 4: Remastered släpps till Playstation 4, Xbox One och Pc den 4 november.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Förtitt: Call of Duty: Infinite Warfare - Den här gången går resan ut i rymden Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17