Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Ett våldsamt paradis

Far Cry 3

Det första Far Cry-spelet hade de tropiska miljöerna. Uppföljaren hade friheten. I seriens tredje del får vi båda delarna och mycket riktigt har Far Cry aldrig varit bättre än såhär.

När den sköna liraren Jason Brody och hans polare upptäcker världen och turistar som allra mest intensivt hamnar de mitt i en väpnad konflikt någonstans i Stilla havet. Brody skiljs från sina vänner och när den avslappnade amerikanska bekymmerslösheten kolliderar med automatvapen, galenskap och ond bråd död finns det inget annat att göra än att tuffa till sig och greppa pickadollen.

Djungelns lag
Även om första prioritet borde vara att rädda sina vänner från fullblodspsykopaten Vaas och hans hjärndöda piratarmé handlar Far Cry 3 lika mycket om att upptäcka den vidsträckta ön, springa ärenden åt den lokala legosoldatsarmén och jaga vilda djur. Det finns gott om färdigheter att låsa upp och när varje vildsvin bär på en läcker hud att göra plånbok av finns det gott om distraktioner mellan huvuduppdragen.

Medan föregångaren hade oändliga problem med dåligt utplacerade sparpunkter och sega transportsträckor är Far Cry 3 ett stort steg i rätt riktning, men det är inte helt befriat från problem. Även om ön är enorm till ytan känns den inte särskilt varierad, så att stjäla en båt och åka mot horisonten känns aldrig lika stimulerande som i exempelvis Just Cause 2.

Ska spelas på pc
En viktig del av Far Cry-spelen har alltid varit grafiken, men Playstation 3-versionen lyckas inte göra spelet rättvisa. Vetskapen om att spelet hör hemma på en modern pc gör varje utsiktspunkt till en besvikelse och den haltande bilduppdateringen får kontrollen att kännas seg och oprecis. När vi manövrar några av spelets redan svårstyrda fordon blir det extra uppenbart att konsolerna ligger några år efter i utvecklingen.

Annons

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Ett våldsamt paradis

Det första Far Cry-spelet hade de tropiska miljöerna. Uppföljaren hade friheten. I seriens tredje del får vi båda delarna och mycket riktigt har Far Cry aldrig varit bättre än såhär.


4
Vi diggar
  • Höga ambitioner
  • Gripande story
  • Samarbetsläget
Vi dissar
  • Grafiken på konsol
  • Aningen ofokuserat
Visa kommentarer / Kommentera nu
Ett våldsamt paradis - Far Cry 3
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17