Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Ett 5,5 kilo tungt farväl

PS3:an dog igår. Chocken börjar sakta lägga sig, men insikten om hur mycket den underlättade min vardag blir bara tydligare och tydligare.

Jag hade lite svårt att erkänna det till en början. Fraser som ”Över sextusen spänn för en spelkonsol!? Har du vunnit på triss eller!?” och ”Vi har ju ett Sega Mega Drive. Space Harrier 2 är faktiskt inte så pjåkigt…” lämnade min mun så fort han nämnde ämnet. Man skulle kunna säga att det inte fanns någon hejd på min dumhet. Idag vet jag bättre. Igår blev det smärtsamt tydligt. Lördagen den 14 november 2009 kommer alltid symbolisera sorg i vårt hushåll. DDPS3D. Dagen Då Playstation 3 Dog.

Som ni förstår köpte min pojkvän konsolen trots mina råd. Såklart. Det var antagligen en av de bästa dagarna i hans liv. Jag har nog aldrig sett någon bli så lycklig över ett materiellt ting. Inte ens Chuck Norris hade kunnat undvika att bli lite lätt tårögd av att se de lyckliga, tindrande ögonen som min pojkvän besatt just då. Även om jag var väldigt skeptisk till det hela innan själva köpet ägde rum, lärde jag mig att uppskatta PS3:an när den flyttade in i vår enkla tvåa. Det är först nu, för sent, som jag insett konsolens storhet.

Egentligen är det helt otroligt hur en spelkonsol kan betyda så mycket. Det var PS3:an som var hjärtat i vårt digitala hem. Utöver all spelglädje den bringat oss var det den vi använde när vi skulle se film, kolla bilder, streama tv-serier, lyssna på musik och när vi skulle skryta om att vi hade en Blurayspelare för våra vänner. Nu får vi istället nöja oss med att titta på det (inte så) magnifika utbud av filmer som erbjuds av TV-kanalerna på helgerna, följa tv-serierna i den snigeltakt de visas på svensk tv, lyssna på musik genom några skräniga, gamla datorhögtalare och desperat leta efter andra grejer att skryta om.

Jag kan inte sträcka mig så långt som till att säga att livet före PS3 inte var något liv (även om jag genom sorgens dimma inte kan se någon framtid utan den), men vad jag däremot kan göra är att be om ursäkt för allt ont jag sade om konsolen år 2007. Så det gör jag nu. Jag ber om ursäkt. Jag vill hylla Playstation 3 som den bästa (ja, just det – bästa) mediaenheten någonsin och jag ska försöka att inte förknippa den här dagen med sorg, även om det blir en tuff utmaning. Jag kommer förknippa den med någonting fint istället, något helt fantastiskt. Jag kommer se tillbaka på den 14 november 2009 som Dagen Då Jag Förstod och ska aldrig mer ta någonting för givet.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Ett 5,5 kilo tungt farväl - Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17