Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

E3: Sony

God of War, Playstation VR, Resident Evil 7 ...

Vi bjuder på de smaskigaste nyheterna från Sonys pressvisning.

Med rafflande tempo, många intressanta utannonseringar och starkt fokus på spelen gjorde Sony en av mässans starkaste presentationer.

God of War

Det började starkt. God of War är ett av de där klassiska Sony-förknippade varumärkena som har fallit lite i glömska de senaste åren. Så även om det hade snackats och spekulerats i förväg var det många som blev överraskade när hårdingen Kratos gjorde entré i en trailer som lyckades vara både brutal och finstämd på samma gång. Bland annat fick vi se honom lära en liten grabb (hans arvtagare?) hur man dödar djur och spöar upp troll.

Playstation VR

Sonys kommande virtual reality-headset Playstation VR är snart här och den 13 oktober får vi veta om det är någonting att ha (det är i alla fall då det släpps i USA). Om vi har varit oroliga för någonting inför lanseringen så har det varit bristen på riktiga spel, men på den punkten börjar det se ganska lovande ut. På Sonys presentation visades den fräcka skjutaren Farpoint upp, men vi fick också se snuttar från kommande Batman: Arkham VR, Final Fantasy XV VR och ett nytt Star Wars-spel.

Annons

Resident Evil 7

Den japanska Resident Evil-serien har alltid varit mer action än skräck och det har blivit mer pangande för varje år som gått. Men nu har Capcom gjort en helvändning, lånat friskt från nedlagda Silent Hills och gått all in på smällande dörrar, sprakande tv-apparater och andra kusligheter. Materialet som visades ackompanjerades av en spelbar aptitretare som Playstation Plus-medlemmar kan ladda ner redan idag (gör det bara, det här vill du inte missa!), och även om det inte känns ett dugg Resident Evil är det svårt att inte bli imponerad. Man har till och med lämnat det väl inarbetade tredjepersonsperspektivet för att det ska gå att spela med Playstation VR på huvudet.

The Last Guardian

Vid det här laget är vi inte ett dugg sugna på att ser fler ”finstämda” filmsnuttar från Fumito Uedas The Last Guardian. Spelet premiärvisades trots allt redan 2009, så nu är det tamejfan dags att det släpps, oavsett om det kommer att leva upp till våra förväntningar eller inte. Den stora nyheten var att vi äntligen har fått ett datum. The Last Guardian släpps till Playstation 4 den 25 oktober 2016.

Days Gone

Årets våldsammaste spel måste vara Days Gone, som bjuder på överlevnadsskräck i en öppen värld befolkad av ett till synes obegränsat bestånd av springande zombier. De väller verkligen in från alla håll och kanter, och även om maskingeväret tycks fälla några av dem verkar det inte göra särskilt mycket nytta.

Death Stranding

Metal Gear-pappan Hideo Kojima är tillbaka med en kryptisk trailer som kan få den mest luttrade surrealisten att tappa haken. Synopsis: Skådespelaren Norman Reedus vaknar upp på en strand, naken och gråtande med en bebis bredvid sig, omgiven av döda fiskar.

Detroit: Become Human

David Cage – vars främsta signum är filmiska äventyrsspel som ballar ur fullständigt i slutet – är tillbaka med ännu ett filmiskt äventyrsspel som med största sannolikhet ballar ur fullständigt i slutet. Spelet heter Detroit: Become Human och beskrivs som en neo-noir-science-fiction-thriller. I spelet möter vi Kara som är en Android på flykt och det är Connors jobb att jaga fatt i henne. Låter lite som Blade Runner, eller hur?

Spider-Man

Just det… vi fick se ett Spider-Man-spel också! Det hade förmodligen varit ganska ointressant om det inte hade varit för att det är Insomniac Games som står för utvecklingen. Med spel som Ratchet & Clank och kanske framförallt Sunset Overdrive på sin meritlista känns det som en matchning gjord i himmelriket.

Läs även
Förtitt Battlefield 1: Tillbaka till dåtiden
Recension: Uncharted 4: A Thief’s End
Recension: Overwatch

Visa kommentarer / Kommentera nu
E3: Sony - God of War, Playstation VR, Resident Evil 7 ... Spel, Feature, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17