Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

E3: Microsoft

Xbox One X, ”Project Scorpio”, Forza Horizon 3 ...

Den nya hårdvaran får det att vattnas i munnen.

Med två helt nya versioner av sin Xbox One-konsol och en hel drös med speltrailers gjorde Microsoft en minnesvärd presentation som fick oss att längta till framtiden.

Xbox One X och ”Project Scorpio”

Ryktet sa att vi skulle få en slimmad Xbox One med 4k-stöd. Istället fick vi två konsoler. Xbox S släpps redan i augusti och är en 40 procent mindre version av Xbox One med inbyggd nätdel, bättre handkontroll, större hårddisk (2 terabyte) och sexigt pris (299 dollar). Den andra konsolen går under namnet ”Project Scorpio” och ska enligt säljsnacket vara groteskt kraftfull och ha stöd för både 4k-upplösning och virtual reality.

Forza Horizon 3

Forza Horizon-spelen är motsatsen till de där snustorra rallyspelen som man måste lägga sanslöst mycket tid på för att kunna njuta av till fullo. Och den tredje delen ser ut att bli ännu mer publikfriande då vi beger oss till Australien och dess varierade natur. I trailern fick vi se skogar, stränder, öknar och städer. Bland de spelmässiga nyheterna märks en co-op-kampanj för fyra spelare. Se upp för kängurur!

Annons

Nu kan du spela överallt (där du har en Xbox One eller en pc)

”Play anywhere” var ett genomgående mantra på Microsofts pressvisning. I praktiken innebär det att många av spelen går att spela både på Xbox One och Windows 10 och att du bara behöver köpa ett exemplar för att kunna spela på de båda plattformarna. Det ska också gå att mötas online över plattformsgränserna i spel som Gears of War 4.

Dead Rising 4

Zombier, zombier och ännu fler zombier. Frank West är tillbaka i en härligt julosande trailer med bjällerklang, julbelysning och alla de vapen som hör högtiden till. Let the slay ride begin!

Gears of War 4

Det första Gears of War-spelet blev galet stilbildande när det släpptes i mitten av 00-talet. Nu är den fjärde delen på gång och även om den skakiga, knähöga kameran, de biffiga protagonisterna och det patenterade Gears of War-tempot känns igen verkar man ha gnuggat sina geniknölar för att komma på nya, kreativa sätt att få spelare att tappa hakan. Hinder av kött som kan skjutas sönder, en katapult och ett vapen som skjuter sågblad är några av nyheterna. Förutom att det ser riktigt läckert ut.

We Happy Few

Priset för årets konstigaste trailer går till lovande We Happy Few, ett spel där karaktärerna tar någon slags drog för att lätta upp sin miserabla tillvaro. I trailerns bästa ögonblick slår spelets huvudkaraktär sönder en död råtta i tron om att det är en piñata. Are you happy yet?

Scalebound

Vi har varit skeptiska till Platinum Games monsterdräparspel Scalebound sedan det visades för första gången. Inte för att vi tvivlar på att Platinum Games kan göra förstklassig action när de verkligen vill, utan för att det ser så fruktansvärt trist ut rent estetiskt. Varför har alla karaktärer fåniga hörlurar på sig, till exempel?

Sea of Thieves

Ett annat spel som visades redan förra året var piratspelet Sea of Thieves som låter mängder av spelare mötas i en oerhört gemytlig piratvärld online, segla mot solnedgången och skjuta kanonkulor på andra piratgäng. Skepp ohoj!

State of Decay 2

När ska Zombie-vågen egentligen vara över? Inte än på några år, verkar det som. 2017 släpps State of Decay som bjuder på co-op för fyra spelare och rollspelsinslag i en zombiedrabbad-värld. Frågan är hur väl det står sig mässans andra zombiespel Dead Rising 4 och Days Gone?

Fler nyheter från E3
E3 2016: Sony
E3 2016: Ubisoft
E3 2016: Electronic Arts

Visa kommentarer / Kommentera nu
E3: Microsoft - Xbox One X, ”Project Scorpio”, Forza Horizon 3 ... Spel, Feature, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17